Innovatie & Strategie

Personal Tech
Samsung Galaxy Fold

Samsung zet vol in op peperdure vouwbare smartphones

Vouwbare smartphone is de toekomst volgens Samsung.

© Samsung
29 juli 2021

Vouwbare smartphone is de toekomst volgens Samsung.

Samsung zet zijn kaarten op het succes van vouwbare smartphones. Op 11 augustus volgt de introductie van de Galaxy Z-serie. In de tweede helft van 2021 moeten de vouwbare telefoons al bijdragen aan de winst van het bedrijf.

Samsung deed deze strategie onder meer in een blog en een toelichting op de cijfers over het tweede kwartaal uit de doeken. Naast de Galaxy Z Fold komt er in ieder geval een Galaxy Z Fold 2 en een Galaxy Z Fold Zip die grotere schermen hebben. Daarbij echter geen opvolger in de Galaxy Note-serie en die komt er ook niet meer, heeft Samsung bevestigd.

Samsung introduceert in augustus ook de S-Pen die speciaal is ontwikkeld voor het gebruik in combinatie met vouwbare smartphones. Ook zullen met de Galaxy Fold 3 nieuwe apps van partners worden meegeleverd die "het meest uit het uitvouwbaar formaat halen".

Hoge prijzen voor nieuwe gadgets

De hoge prijzen voor smartphones met een vouwbaar scherm lijken voor Samsung geen belemmering voor het succes van deze nieuwe categorie. De Galaxy Fold 2 kost in Nederland zo'n 1.600 euro en behoort daarmee tot de duurste categorie smartphones. Prijzen voor de Galaxy Fold 3 zijn nog niet bekend.

De introductie van smartphones met een buigbaar scherm ging niet erg soepel. Nadat de eerste toestellen begin 2019 voor evaluatie aan onder meer techjournalisten waren uitgeleverd bleek al snel dat het scherm te kwetsbaar was. Samsung trok toen schielijk de grootschalige introductie terug en kwam vijf maanden later met een herintroductie. Deze problemen lijken inmiddels verleden tijd. Samsung zegt over de Galaxy Z-serie dat de toestellen van nog robuuster materiaal zijn gemaakt dat de eerdere vouwbare telefoons.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.