Beheer

Personal Tech

Samsung slaat terug met nieuwe gadgets

30 augustus 2012
Samsung heeft op de IFA in Berlijn diverse nieuwe gadgets gepresenteerd, sommige werkend onder Android andere onder Windows. De lang verwachte Galaxy Note II blijkt een opvallende nieuwigheid te bevatten: de Air View-functie, waarbij de gebruiker een preview van een optie krijgt door de aanraakpen net even boven het scherm te houden, dus zonder daadwerkelijk aan te raken.

Meest opvallend is de 'Galaxy Note II', een onder Android draaiende 'phablet' die met zijn 5,5 inch scherm het midden houdt tussen een grote smartphone en een kleine tablet. Een andere aandachttrekker is een sterk op de succesvolle Galaxy III gelijkende smartphone die gebruikt maakt van het Windows-8-besturingssysteem. Met deze Windows-wending lijkt Samsung zich in te dekken tegen de mogelijke gevolgen van tegenslagen in zijn patent-strijd met Apple.

Zo presenteerde Samsung ook een forse tablet met een schermdiagonaal van 10,1 inch (25,7 cm) en een ARM-chip, werkend onder de RT-versie van Windows 8. Andere nieuwe modellen in de zogeheten ATIV-productlijn gebruiken krachtige Intel-processoren en draaien het zwaardere Windows 8. Deze zwaardere modellen hebben de mogelijkheid als laptop te worden gebruikt, door het aanklikken van een toetsenbord, waarmee het bedrijf laat zien dat het niet alleen goed naar Apple te kijkt, maar ook bereid is te 'leren' van Asus.

De meeste van de op de IFA gepresenteerde modellen komen dit najaar op de markt. Prijzen heeft Samsung nog niet genoemd.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.