Innovatie & Strategie

Personal Tech
Samsung Galaxy Fold

Samsung schaamt zich voor Fold

Samsung-topman geeft toe: de vouwbare Fold-smartphone is prematuur uitgebracht.

© Samsung
2 juli 2019

Samsung-topman geeft toe: de vouwbare Fold-smartphone is prematuur uitgebracht.

Co-CEO DJ Koh van Samsung bekent openlijk wat reviewers, critici en reparatiebedrijf iFixit al hadden geconcludeerd: de Galaxy Fold was nog niet klaar toen de fabrikant het toestel uitbracht. De Zuid-Koreaanse topman zegt nu dat hij de vouwbare smartphone te vroeg naar de markt heeft gebracht, en dat dit beschamend was.

Deze formele 'schuldbekentenis' door de mede-CEO van Samsung is gedaan tegenover een kleine groep journalisten op een bijeenkomst in Seoul, waar onder meer The Independent bij was. De fabrikant gaf daar uitleg over hoe het falen van de Fold heeft kunnen gebeuren. Het opbouwbare scherm bleek kwetsbaar; al na enkele dagen gebruik kwamen er barstje of scheurtjes in.

Behoefte aan onderscheid

Het prijzige apparaat is vervoglens snel weer teruggeroepen bij de paar reviewers die het te leen hadden gekregen in de aanloop naar de oorspronkelijk geplande productlancering. "Het was beschamend. Ik heb het gepushed voordat het gereed was", biecht topman Koh op. Daarbij benadrukt de toestelmaker ook dat zijn opvouwbare Android-smartphone zeker niet geschrapt is.

De allure van een opvouwbaar of inklapbaar apparaat moet de producent een onderscheidend vermogen geven in de relatief uniforme smartphonemarkt. Andere fabrikanten werken ook aan dergelijke toestellen, die al dan niet een enkel opvouwbaar scherm hebben. Zo werkt Microsoft naar verluidt aan een dubbelscherms Surface-apparaat, en ontwikkelen de Chinese fabrikanten Xiaomi en Huawei elk een enkelscherms vouw-phone. Laatstgenoemde heeft de release van zijn apparaat uitgesteld naar september, en wijt dat aan Samsung.

Note 7-debacle

De Zuid-Koreaanse maker van Galaxy-smartphones heeft eerder al imagoschade opgelopen met zijn Galaxy Note 7-toestel. Dat toptoestel van 2016 bleek brandgevaarlijk te zijn en moest op massale schaal worden teruggeroepen. Opvolgers Note 8 en Note 9 hadden dit probleem niet, maar het merk was wel besmeurd. De Note 10 zou op stapel staan om begin augustus dit jaar te worden gepresenteerd. Het is nu nog altijd onbekend wanneer de Fold, in gefixte toestand, uitkomt.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.