Innovatie & Strategie

Personal Tech
driedubbel vouwende phone

Samsung patenteert verder vouwende Fold

Samsung kijkt verder dan huidige vouwbare smartphones: het werkt aan ontwerp met Z-vouw.

© Samsung
15 augustus 2019

Samsung kijkt verder dan huidige vouwbare smartphones: het werkt aan ontwerp met Z-vouw.

De hype over vouwbare smartphones houdt aan. Terwijl de herziene uitvoering van de eerste Galaxy Fold komende maand zijn debuut moet maken, werkt producent Samsung door aan vouwbare toestellen. Dat omvat niet alleen een Fold 2, maar ook een geheel nieuw driedubbel vouwend design. Dit blijkt uit een patent dat is toegekend door het Korean Intellectual Property Office.

De Display-divisie van elektronicareus Samsung ziet zijn patentaanvraag gehonoreerd voor een schermontwerp dat driedubbel kan dichtklappen. Het Z-vormige design moet een regulier formaat smartphone laten uitklappen tot tabletformaat. Het patent hiervoor is in mei al toegekend door het Zuid-Koreaanse patentbureau, maar is nu pas in de bekendheid gekomen, meldt BGR op basis van LetsGoDigital. Het toont daarbij renders die door laatstgenoemde zijn gemaakt op basis van Samsungs patent.

Precaire scharnieren

Aan de tekeningen in het patentdocument te zien, kan het apparaat naar twee kanten toe open en dicht klappen. Van opzij bezien kan het futuristische design in ingeklapte staat dan of een S-vorm hebben of een @-teken (apenstaart). Voor het mogelijk maken van laatstgenoemde stand is dan ook één van de twee scharnieren wat breder dan de andere.

Opvallend is dat het ontwerp niet alleen twee scharnieren heeft, maar ook zeer dunne schermranden. Het is dus maar de vraag hoe robuust dit design in de praktijk zal zijn. De initiële uitvoering van Samsungs eerste vouwbare smartphone, de Galaxy Fold, bleek na kort gebruik schermfouten te krijgen. Dit was deels veroorzaakt doordat reviewers een plastic afdeklaag hadden verwijderd, in de verkeerde veronderstelling dat dit een tijdelijke plakker was vanuit de fabriek. Deels bleek ook het scherm- en scharnierontwerp veel te kwetsbaar, zo kwam naar voren uit autopsie door reparatiebedrijf iFixit.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 15 augustus 2019 13:18

'Diezaain' heet ook wel 'ontwerp' of vaak 'vormgeving'.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.