Innovatie & Strategie

Branche
EUV-lithografie chipsproductie

Samsung overweegt uitstel Galaxy Note door chiptekort

Galaxy Note 21 lijkt lastig te realiseren, dus mogelijk nieuwe Note pas in 2022. 

© Samsung
17 maart 2021

Galaxy Note 21 lijkt lastig te realiseren, dus mogelijk nieuwe Note pas in 2022. 

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics overweegt de lancering van een nieuw model smartphone later dit jaar uit te stellen vanwege een tekort aan computerchips. Dat probleem speelde eerder vooral in de autosector, maar inmiddels spreken ook technologiebedrijven hun zorgen uit over de kwestie.

Normaal gesproken komt Samsung in de tweede jaarhelft met een nieuwe Galaxy Note naar buiten, maar dat zou kunnen worden uitgesteld naar volgend jaar, zei medetopman Koh Dong-jin. De Galaxy Note is een van de bestverkopende modellen van Samsung.

Scheefgetrokken vraag en aanbod

Samsung, zelf een grote chipproducent, zegt dat sprake is van een "serieuze onbalans" in de halfgeleidersector. Als gevolg van de zeer sterke vraag naar spullen voor thuiswerk en vermaak in coronatijd zoals computers, laptops en spelconsoles, is er in de autosector een groot tekort aan chips. Grote autobedrijven moeten daardoor hun productie onderbreken.

Verder had Samsung bij een chipfabriek in de Amerikaanse staat Texas in februari last van het uitvallen van stroomnetwerken door het strenge winterweer. De productie bij de fabriek in Austin is nog niet volledig hersteld.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.