Samsung ook met notebooks actief in Nederland

25 juli 2008
Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung start eind augustus met de verkoop van notebooks voor thuis- en zakelijk gebruik in Nederland. Samsung verwacht in 2010 in de top 5 van notebookfabrikanten in Nederland te staan.
Zuid-Koreaanse en Japanse bedrijven die in eigen land laptops verkopen, doen dat vaak niet in Europa. Vooral de bedrijven die met name televisie- en hifiapparatuur leveren, zitten met het probleem dat ze doorgaans niet toegerust zijn voor de levering van apparaten aan een heel ander kanaal. Voor bedrijven als Sharp en Samsung was dat tot nu toe de reden om geen laptops in Nederland te verkopen.

Samsung doorbreekt die trend. Vanaf 25 augustus levert het bedrijf in Nederland een ruim Samsung-assortiment aan notebooks. De top 5-positie hoopt het bedrijf te verwerven met innovatieve notebooks en dienstverlening. Samsung geeft op het gehele portfolio een standaardgarantie van twee jaar en op de batterij een garantie van één jaar.

“Belangrijke spelers in zowel de retail als de zakelijke markt hebben reeds aangegeven Samsung-notebooks te willen toevoegen aan het assortiment”, zegt Jos Beernink, directeur IT-divisie bij Samsung Benelux. Voordeel is dat het bedrijf al monitoren en printers leverde aan de kantoormarkt. Samsung leverde in Duitsland en Groot-Brittannië al langer notebooks.

Bijna 80 procent van alle notebookcomponenten wordt door Samsung zelf ontwikkeld en geproduceerd. Het productieproces en de assemblage heeft Samsung in eigen hand, zodat er goed en snel kan worden ingespeeld op de wensen uit de verkoopkanalen, zo zegt het bedrijf.

Wereldwijd heeft Samsung overigens nog een lange weg te gaan: de positie van HP, Dell, Acer, Toshiba en Lenovo lijkt zeer stevig en ook in Nederland beheersen deze merken al jarenlang de markt. In het lagere segment zal Samsung moeten concurreren met evenzeer krachtige spelers als Sony, Asus en Apple.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!