Innovatie & Strategie

Branche
chips

Samsung-cijfers tonen herstel chipsector

Begin in zicht van herstel voor chipsector.

© IBM
8 oktober 2019

Begin in zicht van herstel voor chipsector.

In de voorlopige kwartaalcijfers van techreus Samsung is een beginnend herstel van de chipsector zichtbaar. De winst over de afgelopen drie maanden overtrof de marktverwachtingen ondanks een daling op jaarbasis. Marktkenners spreken van een einde van een moeilijke periode voor het Zuid-Koreaanse technologieconcern.

De operationele winst van het Zuid-Koreaanse concern kwam in het derde kwartaal uit op 7,7 biljoen won, omgerekend 5,9 miljard euro. Analisten rekenden gemiddeld op een bedrag van 6,4 biljoen won. Toch zit er naast dit overtreffen van de verwachtingen ook negatief nieuws in Samsungs cijfers. Vergeleken met een jaar eerder was de winstval namelijk nog altijd zo'n 56 procent.

Handelsoorlog VS-China

De grootste chip- en smartphonemaker ter wereld kampte afgelopen tijd met tegenvallende winstgevendheid vanwege de uitdagende situatie op de chipmarkt door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Ook de problemen rond de Chinese telecomfabrikant Huawei zorgden voor een lagere vraag naar chips. De inkomsten van Samsung bedroegen 62 biljoen won, wat 5,3 procent lager is dan een jaar geleden.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.