Overslaan en naar de inhoud gaan

Salary Survey: Mijn crisis

DE VOORZITTER
Henk Broeders
branchevereniging ICT~Office
Ernstig klonken zijn vaderlijke adviezen in 2009. Een jaar na dato lijkt Henk Broeders van ICT~Office een ander mens. “We zien weer lichtpuntjes.”
0x201cHet was een bijzonder jaar. De omzet in de sector kromp nog harder dan ik had voorspeld. De prijzen stonden sterk onder druk en de bestedingen daalden met maar liefst 5,8 procent.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Niettemin hebben veel bedrijven hun winstgevendheid op een redelijk peil weten te houden. Dat wil wat zeggen! Kennelijk hebben ze geleerd van de vorige crisis, de kosten in de hand gehouden en nieuwe kansen gezocht. Want die zijn er. De overheidsbezuinigingen brengen fantastische mogelijkheden met zich mee. ICT kan thuiswerken voor ambtenaren op grote schaal faciliteren. Zo houden we ook nog eens mensen uit de file. Dit soort kansen moeten we pakken. We moeten ons profileren als aanjagers van innovatie en ons realiseren dat ICT van levensbelang is voor alle sectoren. De bouw, zorgsector en financiële dienstverlening kunnen zonder ICT nauwelijks nog innovatief zijn. Deze crisis maakt duidelijk dat we met andere ogen naar overheid, economie en maatschappij moeten gaan kijken. Dat brengt overigens met zich mee dat we de komende jaren veel energie in werving en selectie van jong talent moeten blijven steken want de vraag naar ICT’ers zal weer stijgen. Gelukkig begrijpen ook bedrijven als Rabobank, Schiphol en Shell dit. Zij staan pal achter de filosofie van onze wervingscampagne ‘alles is .it’. Daarmee willen we jongeren eerst inspireren, dan pas informeren. Inspireren doen we bijvoorbeeld door hen te laten zien hoe videoconferencing werkt. Mooi om te zien hoe zij gegrepen worden door een livegesprek met scholieren uit India. Zo zijn er meer positieve ontwikkelingen. We zien weer lichtpuntjes en verwachten dit jaar een bescheiden groei.”

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in