Salary Survey 2012: Bijspijkeren de gewoonte

24 mei 2012

Het al of niet volgens van opleidingen of cursussen is niet of nauwelijks afhankelijk van de vraag waar en hoe een IT'er werkt. Zelfstandigen zonder personeel volgden iets vaker een opleiding (62 procent), en IT'ers die werkzaam zijn bij gebruikersorganisaties iets minder vaak (58 procent), maar die verschillen mogen eigenlijk geen naam hebben.

Waar wel duidelijk verschil in zit, is in het doel dat de IT'ers nastreven met hun opleiding. Zzp'ers geven vaker dan de IT'ers in loondienst aan, dat ze zich scholen om hun vakkennis te vergroten.


Verwerven van nieuwe competenties en vaardigheden komt voor zzp'ers duidelijk op de tweede plaats.

Zzp'ers betalen de opleiding in de regel zelf. Voor IT'ers in loondienst betaalt meestal de werkgever. Van één op de negen cursisten werd afgelopen jaar een eigen bijdrage verlangd. Daarbij valt op werkgevers in de ICT-branche wat ruimhartiger zijn dan werkgevers in de overige sectoren van de economie.


De opleidingsinspanning valt voor veel van de IT'ers nogal mee. 42 procent van de IT'ers die een opleiding volgde, besteedde het afgelopen jaar minder dan 25 uur aan het bijspijkeren van zijn kennis of het aanleren van nieuwe competenties. 

 

De zzp'ers blijken wel iets ijveriger dan de IT'ers in loondienst. Bij de zzp'ers geeft 38 procent aan dat ze het afgelopen jaar meer dan 60 uur aan opleiding hebben besteedt.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!