Innovatie & Strategie

Analytics
RWS stimuleert bedrijfsleven met big datalake

RWS stimuleert mkb met big datalake

Slimme oplossingen om asfaltonderhoud beter te plannen en zo kosten te besparen en veiligheid te verhogen, zijn prima elders in Europa te implementeren.

6 februari 2019

In een kenniseconomie is data een belangrijk, zo niet hét belangrijkste, element. Rijkswaterstaat werkt samen met marktpartijen om met behulp van data te innoveren. Bijvoorbeeld op het gebied van asfaltonderhoud. Door allerlei datasets slim te combineren, kan het asfaltonderhoud beter worden gepland, wat een hogere kwaliteit, veiligheid en kostenbesparing oplevert.

De analyse van het wegenonderhoud maakt deel uit van een groter Europees project, BE-GOOD, dat staat voor ‘Building an Ecosystem to Generate Opportunities in Open Data’. Raymond Feron is projectmanager van het project dat tot doel heeft om informatie uit het publieke domein breder beschikbaar en bruikbaar te maken. “We willen daarmee marktpartijen de mogelijkheid geven om innovatieve diensten op het gebied van infrastructuur en omgeving te ontwikkelen op basis van data, die ze vervolgens bij opdrachtgevers in Europa kunnen implementeren.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!