Aanval

Rusland en Georgië vechten door in cyberspace

© CC0 Pixabay.com,  geralt
13 augustus 2008
De vijandelijkheden tussen Rusland en Georgië mogen dan in de echte wereld zijn gestaakt, op internet gaat de strijd gewoon door. Dit concludeert nieuwsdient CNet.

Onderzoekers hebben gemerkt dat websites in Georgië de afgelopen twee weken sterk onder vuur liggen. Het gaat om sites van de regering en de president. De betreffende pagina's worden ofwel lamgelegd door een groot aantal verzoeken - meestal gedaan met behulp van een botnet - of ze worden beschadigd. Bij dat laatste, ook wel 'website defacing' genoemd, wordt de oorspronkelijke inhoud vervangen door iets anders, een afbeelding of een korte tekst.

Volgens de analisten hebben de recente aanvallen hetzelfde profiel als de aanvallen op websites in Estland. Deze vonden plaats in mei 2007, nadat er ruzie was ontstaan tussen Estland en Rusland, vanwege het verplaatsen van een monument voor gevallen Russische soldaten. Uit die overeenkomsten wordt nu geconcludeerd dat dezelfde paertijen die vorig jaar aanvallen uitvoerden, dat nu weer doen. Met andere woorden: de beschuldigende vinger wordt gewezen in de richting van Rusland.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.