Loopbaan

Carriere
Programmeur

Ruim een kwart meer nieuwe WW-uitkeringen voor IT'ers in 2020

Totaal aantal WW-uitkeringen voor IT'ers 13,5 procent hoger dan in 2019.

© Shutterstock wutzkohphoto
21 januari 2021

Totaal aantal WW-uitkeringen voor IT'ers 13,5 procent hoger dan in 2019.

De instroom in de WW is in 2020 flink gegroeid. In dat jaar werden 479.100 nieuwe uitkeringen uitgereikt. Ook onder IT'ers groeide het aantal nieuwe WW-uitkeringen vorig jaar flink. Het weekgemiddelde van de instroom in deze beroepsgroep kwam uit op 20 procent, waarmee ICT-beroepen op de zesde plek in de top tien van hoogste gemiddelde instroom per week staan. Bovenaan staan dienstverlenende beroepen, met een weekgemiddelde van 81 procent.

Volgens cijfers van het UWV liepen er in december 2020 5.900 WW-uitkeringen voor mensen met een ICT-beroep. Dat is vrijwel gelijk met november, toen er slechts 56 uitkeringen meer waren. Ten opzichte van 2019 gaat het echter om een flinke toename, namelijk van 13,5 procent. 

Zoals gezegd was de instroom in de WW vorig jaar flink hoger dan in 2019. In totaal werden er 8.448 nieuwe uitkeringen uitgegeven aan IT'ers, 27,5 procent meer dan in heel 2019. De meeste nieuwe uitkeringen waren voor IT'ers tussen de 27 en 50 jaar oud, namelijk 5.025 stuks. Maar ook veel 50-plussers zitten in de WW: 2.128 uitkeringen waren voor IT'ers in deze leeftijdscategorie. 

De stijging is volgens Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie bij het UWV, te verklaren doordat IT'ers in alle sectoren werken en dus ook in branches die hard geraakt zijn door de coronacrisis. "Je ziet dat in het ene bedrijf IT’ers nodig zijn en in andere bedrijven (doordat het bedrijf flink is geraakt door de crisis) afscheid moet worden genomen van een deel van hun personeel, ook van IT’ers. Groei en krimp kan tegelijkertijd voorkomen."

De ICT-arbeidsmarkt is ondanks die hogere instroom in de WW wel nog altijd krap, benadrukt Witjes tegenover AG Connect. "Ondanks de krapte zagen we binnen de ICT vooral een toename in de WW van softwareontwikkelaars maar ook adviseurs ICT, systeembeheerders, servicedeskmedewerkers ICT, geluidstechnici en webdevelopers. Er was minder instroom in de WW van applicatiebeheerders, systeemprogrammeurs, webmasters, informatiemanager, testmanagers."

Weinig werkhervatting

In 2020 steeg ook de uitstroom uit de WW. In heel 2020 werden 8.512 uitkeringen stopgezet, 11 procent meer dan een jaar eerder. Toch is dit minder goed nieuws dan het lijkt: de meeste uitkeringen werden stopgezet omdat de maximale duur werd bereikt. Dat gold voor 3.422 WW-uitkeringen, 12 procent meer dan in 2019. De werkhervatting nam volgens het UWV in 2020 juist flink af: 2.201 uitkeringen werden stopgezet omdat de IT'er in kwestie een nieuwe baan had gevonden, ruim 16 procent minder dan in 2019. 

Volgens Witjes waren er in 2020 in zijn algemeenheid minder banen dan een jaar eerder. Maar er zijn ook IT'ers die direct na het verlies van hun baan alweer een nieuwe werkplek hebben gevonden. Zij verschijnen niet in de WW-cijfers. "Bij ICT'ers schatten wij die kans hoog in. Op zich werden ook voor ICT’ers minder uitkeringen wegens werk beëindigd, maar dat geldt niet voor jongeren onder de 27 jaar, daar nam het aantal werkhervattingen iets toe. Bovendien zagen we een toename van het aantal mensen voor wie de uitkering werd beëindigd die geen inkomstenverklaring meer instuurden of afzagen van een uitkering. De kans is groot dat ook hier veel mensen tussen zitten die gewoon weer aan het werk zijn gegaan."

Werk verandert

Al met al maakt Witjes zich weinig zorgen om IT'ers. "ICT’ers liggen goed in de markt en veel van hen vindt bij verlies van hun baan ongetwijfeld weer een nieuwe baan zonder een beroep te hoeven doen op een uitkering. De arbeidsmarkt is nog steeds krap voor ICT’ers, zeker voor de hoger opgeleiden. Er liggen op zich genoeg kansen."

Wel waarschuwt het hoofd arbeidsmarktinformatie van het UWV dat de soort vraag naar personeel wel verandert, wat door de coronacrisis ook nog eens versneld kan worden. "Juist in ICT-beroepen ligt het gevaar op de loer dat de discrepanties verder kunnen toenemen . Voor bedrijven én werknemers is het van belang om de werkende ICT’er voortdurend bij te scholen, doorstroom te bevorderen en kansen te blijven bieden voor zij-instroom op ICT-functies."

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
3
Reacties
Mathijs Groen 26 januari 2021 13:14

Probleem bij veel vacatures die ik onder ogen krijg is het gebruikte kleuterjargon. Formeel is er geen sprake van leeftijdsdiscriminatie, maar "tussen de regels door" valt wel te lezen dat men op zoek is naar een "jonge enthousiaste techie". Dat spreekt bij jongeren wellicht tot de verbeelding, maar bij de meer seniore, lees ervaren en daardoor bedachtzame en meer kritisch ingestelde medewerker minder. Het is een cultuur probleem: veel jonge IT firmas (startups) willen een jonge en enthousiaste "techie" uitstraling hebben, daar past een wat bedachtzamere, kritisch ingestelde ervaren persoonlijkheid, minder goed bij.

Daarnaast natuurlijk nog het (aloude) cliche (maar dat is toch echt zo), dat ouderen "te duur" worden geacht (vooral voor startups)..

e.meijer 22 januari 2021 10:32

Beste Guido,

Dat is inderdaad een probleem waar wij ook signalen van krijgen. Daar schreven we vorig jaar ook al over: https://www.agconnect.nl/artikel/oudere-iter-de-dupe-van-stereotypes
Daarin is ook te vinden dat ook het UWV ziet dat 50-plussers ondervertegenwoordigd zijn in de sector.

Gelukkig zijn er inderdaad ook oudere IT'ers die wél aan het werk komen, zelfs als ze op latere leeftijd omgeschoold worden: https://www.agconnect.nl/artikel/nooit-te-oud-om-te-leren-zij-gingen-op…

Guido Steusel 21 januari 2021 22:26

Probleem, is dat de 50+ categorisch worden geskipped door veel HR organisaties, ik ben benieuwd naar de leeftijdsopbouw van deze IT-ers in de kaartenbak van het UWV.

Gelukkig maakt de schaarste dat het wel weer goed komt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.