Beheer

Security
Rotterdamse Haven

Rotterdamse terminal APM weer volledig open

Containerterminal APM op Maasvlakte weer volledig operationeel nadat grote cyberaanval vorige week.

© CC BY0SA 4.0 Raimond Spekking
4 juli 2017

Containerterminal APM op Maasvlakte weer volledig operationeel nadat grote cyberaanval vorige week.

De terminal was vrijdag weer beperkt opengegaan, nadat APM en moederbedrijf A.P. Moller-Maersk vorige week dinsdag waren getroffen door een cyberaanval.

De andere terminal van APM in Rotterdam, op de Tweede Maasvlakte, is zaterdag weer deels opengegaan. Daar kunnen voorlopig alleen containers worden opgehaald die al eerder gelost waren. Omdat deze terminal normaal volledig geautomatiseerd werkt, heeft de heropstart hier meer voeten in de aarde. De komende dagen moeten stapsgewijs meer diensten mogelijk worden gemaakt.

Moederbedrijf Maersk zei maandag dat de belangrijkste IT-systemen weer in de lucht zijn. Alle 1500 systemen moeten tegen het einde van de week weer werken.

De problemen bij APM reikten veel verder dan aanvankelijk gedacht, gaf een woordvoerder vrijdag aan. Ook de mailserver was bijvoorbeeld getroffen, waardoor de werknemers creatief moesten zijn voor de communicatie. Onder meer Whatsapp en privémailadressen brachten soelaas.

Mærsk kan nog geen mededelingen doen over de schade die het terminalbedrijf heeft geleden door de aanval. "We zijn zo druk bezig met het oplossen van de problemen, dat we er nog niet aan toe zijn gekomen om dat te berekenen'', verklaarde de woordvoerder van APM. Niet alleen de vestigingen in Nederland, maar ook in een aantal andere landen zijn nog altijd getroffen.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.