Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotterdamse terminal APM weer volledig open

De terminal was vrijdag weer beperkt opengegaan, nadat APM en moederbedrijf A.P. Moller-Maersk vorige week dinsdag waren getroffen door een cyberaanval.
Dok bij Damen Shipyards Rotterdam
© CC BY0SA 4.0
CC BY0SA 4.0

De andere terminal van APM in Rotterdam, op de Tweede Maasvlakte, is zaterdag weer deels opengegaan. Daar kunnen voorlopig alleen containers worden opgehaald die al eerder gelost waren. Omdat deze terminal normaal volledig geautomatiseerd werkt, heeft de heropstart hier meer voeten in de aarde. De komende dagen moeten stapsgewijs meer diensten mogelijk worden gemaakt.

Moederbedrijf Maersk zei maandag dat de belangrijkste IT-systemen weer in de lucht zijn. Alle 1500 systemen moeten tegen het einde van de week weer werken.

De problemen bij APM reikten veel verder dan aanvankelijk gedacht, gaf een woordvoerder vrijdag aan. Ook de mailserver was bijvoorbeeld getroffen, waardoor de werknemers creatief moesten zijn voor de communicatie. Onder meer Whatsapp en privémailadressen brachten soelaas.

Mærsk kan nog geen mededelingen doen over de schade die het terminalbedrijf heeft geleden door de aanval. "We zijn zo druk bezig met het oplossen van de problemen, dat we er nog niet aan toe zijn gekomen om dat te berekenen'', verklaarde de woordvoerder van APM. Niet alleen de vestigingen in Nederland, maar ook in een aantal andere landen zijn nog altijd getroffen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in