Beheer

Security

Roep om boetes na lek medische gegevens

20 april 2012
De PvdA en GroenLinks willen dat bedrijven die laks omgaan met gevoelige informatie, hoge boetes kunnen krijgen van het College Bescherming Persoonsgegevens. Dat stellen de partijen nadat bekend werd dat medische en persoonlijke gegevens van meer dan 300.000 mensen maandenlang op straat hadden gelegen door een beveiligingslek.

Kamerlid Attje Kuiken van de PvdA noemt de manier waarop overheid en bedrijven soms met persoonlijke gegevens omgaan 'schandelijk' en pleit via Twitter voor het uitdelen van boetes. Ook Arjan El Fassed van GroenLinks is voorstander van een fikse prent voor overtreders. "De waarde van privacy moet echt snel omhoog", vindt hij.

Het CDA wil opheldering over de kwestie en vraagt een brief van minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Kamerlid Pieter Omtzigt wil vooral graag weten wie er verantwoordelijk en aansprakelijk is voor het datalek bij IT-bedrijf VCD. Dezelfde vraag stelt hij over het elektronische patiëntendossier, dat in de maak is om zorgverleners medische dossiers van patiënten in te kunnen laten zien.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.