Management

Datamanagement
Raw data snapshot

Robotiseren zet de data-analist in zijn kracht

Maar hij moet zijn functie wel anders inrichten.

6 december 2018

Met robotic process automation kan een data-analist een groot deel van zijn taken automatiseren. Moet de data-analist bezorgd zijn om zijn baan?

Stel je eens voor: je start als data-analist je computer op en in je mailbox tref je meldingen aan dat de gewenste (en geplande) rapportages succesvol zijn samengesteld. In een volgend mailbericht zie je meteen dat er een signaal wordt gegeven aan de verantwoordelijk manager. Er moet extra aandacht gegeven worden aan de opvallende stijging van een specifieke waarde die in de samengestelde rapportage zichtbaar was. De verantwoordelijk manager heeft ook al gereageerd en je dankt voor deze signalering. Vervolgens kun je het creatieve aspect van het werken als data-analist weer verder oppakken en doorgaan met je werkzaamheden om nog meer rapportages te realiseren.

Toekomstmuziek of nu reeds realiseerbaar?

Het laatste is het geval. Mits je als data-analist gebruikmaakt van een combinatie van de mogelijkheden van robotic process automation (RPA) en de gebruikelijke tooling die een data-analist gebruikt om de gegevens te achterhalen, te bewerken en te selecteren.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!