Overslaan en naar de inhoud gaan

Robotauto schrijft wellicht straks verkeersboete uit

Autofabrikant Ford heeft een patent ingediend waarin het bedrijf een autonome politieauto beschrijft die controletaken op de weg zelfstandig uitvoert.
politieauto
© CC BY-SA 2.0 - Flickr
CC BY-SA 2.0 - Flickr

Het patent is eigenlijk niet heel verrassend omdat het een aantal bestaande technologieën combineert. Cameratoezicht en het verzamelen van kentekenregistratiegegevens gebeurt immers nu ook al.

Ford combineert die technologie met een robotauto die zelfstandig de weg op gaat om gevaarlijk weggedrag of snelheidsovertredingen te signaleren, zo blijkt uit een bericht op TechRepublic

Robotauto zet overtreders aan de kant

Het patent gaat zo ver dat de robotauto verkeersovertreders zou kunnen aanhouden en foto's maken van de nummerplaat en de bestuurder. De kunstmatige intelligentie aan boord bepaalt vervolgens of er een waarschuwing wordt gegeven of een boete wordt uitgeschreven.

Volgens het patent worden sensoren van de zelfrijdende auto zelf ingezet om het verkeer in de gaten te houden, maar kan het systeem ook gegevens van surveillancecamera's langs de weg betrekken bij de beoordeling van de overtreding. De kunstmatige intelligentie in de auto zoekt zelf naar plekjes waarvandaan het verkeer het best kan worden bespied.

Het gaat hier om een patent dat een idee beschrijft. Of de beschreven technologie ook daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht, zal de tijd leren

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in