Overslaan en naar de inhoud gaan

Roamingregels raken ook VodafoneZiggo

Fusiebedrijf VodafoneZiggo heeft het afgelopen kwartaal last gehad van de nieuwe Europese regels op het gebied van roaming.
Impressie nieuwe kantoor Vodafone Ziggo
© VodafoneZiggo
VodafoneZiggo

De omzet en winst uit mobiele diensten liepen daardoor flink terug, meldt de onderneming op basis van voorlopige cijfers. De nieuwe roamingregels zorgden voor een omzettegenvaller van 27 miljoen euro. Die kon niet gecompenseerd worden door de stijging van 1 procent van de kabelopbrengsten. De omzet uit mobiele diensten zakte ten opzichte van een jaar eerder met 14 procent. Eerder meldde concurrent KPN ook al nadelige gevolgen van de nieuwe roamingregels.

De totale opbrengsten van het bedrijf daalden met 5 procent tot 999 miljoen euro. De operationele winst zakte met een vijfde tot 84 miljoen euro.

Ziggo-moederbedrijf Liberty Global liet eerder al weten dat zijn verlies in het derde kwartaal verdrievoudigde. De onderneming heeft fikse schade door de orkanen Maria en Irma in het Caribisch gebied. Verder telden de omzet en winst van de Nederlandse tak niet meer mee in de resultaten, omdat die zijn ondergebracht in de joint venture VodafoneZiggo.

Het nettoverlies kwam uit op 460 miljoen dollar tegenover 168 miljoen dollar een jaar eerder. De totale opbrengsten stegen met 2,5 procent tot een kleine 3,9 miljard dollar.

Ook KPN heeft last van nieuwe regels

Eerder schreven we al dat ook KPN last heeft van de nieuwe Europese roamingregels. De omzet daalde maar liefst met 6,6 procent.
Door de nieuwe Europese roamingregels hoeven klanten bijna geen rekening meer te houden met extra kosten voor roaming in het buitenland. Deze kosten zijn nu voor de telecomprovider.

Prijsverhogingen in Europa

De omzetstijging kwam onder meer door ruim 204.000 nieuwe abonnees en prijsverhogingen in Europa. In Europa daalde de omzet met 10 procent door de samenvoeging in Nederland van Ziggo met de Nederlandse tak van Vodafone.

Topman Mike Fries sprak van sterke concurrentie in Europa. ,,Maar onze investeringen in de snelste breedbandverbindingen, de coolste video-apps en aantrekkelijke quad-playbundels stellen ons in staat marktaandeel te winnen."

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in