Beheer

Security
cybercrime

Risico's cybercrime grootste zorg voor topmanager

Cybercrime grote zorg voor top bedrijven maar verdediging nog altijd niet op orde.

© Pixabay
27 september 2016

Cybercrime grote zorg voor top bedrijven maar verdediging nog altijd niet op orde.

Ruim de helft van de Amerikaanse topmanagers maakt zich zorgen over de risico’s die hun bedrijven lopen op het gebied van cybercrime. Voor de zeer grote bedrijven is het zelfs de grootste zorg.

Dat blijkt uit de 2016 Travelers Risk Index, die de verzekeraar Travelers jaarlijks laat uitvoeren. Dit keer werden 1200 zakelijke beslissers hiervoor ondervraagd.

Vooral de zeer grote organisaties zien cyberaanvallen als het grootste risico voor hun bedrijf. Dat houdt direct verband met het feit dat bijna een kwart van hen het aantal datalekken en cyberaanvallen bij zijn organisatie ziet toenemen. Kleinere organisaties zien het echter niet als hun grootste zorg; voor hen staan cyberrisico’s op de vijfde plaats. 89 procent meent ook dat ze nog nooit te maken hebben gehad met een cyberaanval.

Verdediging

Tegelijkertijd is maar 13 procent er van overtuigd dat zij zo’n aanval kunnen weerstaan. 81 procent heeft er eigenlijk maar weinig vertrouwen in dat ze de juiste stappen kunnen nemen om snel te herstellen van een aanval. Slechts een derde heeft daadwerkelijk een plan liggen voor de afhandeling van een aanval. 

Zakelijke beslissers vrezen vooral aanvallen van buitenaf (56 procent). De kans op datalekken die ontstaan door menselijke fouten schatten ze in op 23 procent en door slecht functionerende systemen op 21 procent.

Men is vooral bang voor aanvallen van hackers die zo toegang krijgen tot de bedrijfssystemen, voor aanvallen waarbij de systemen beschadigd worden en voor een aanval die er toe leidt dat iemand toegang krijgt tot de bankrekening of de financiële systemen.

 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.