Beheer

IT beheer
Welcome to Ivanti

RES Software over in Amerikaanse handen

Branchegenoot Ivanti slaat z'n slag

© Ivanti
6 juli 2017

Branchegenoot Ivanti slaat z'n slag

RES Software, maker van het gelijknamige werkomgeving voor werkplekbeheer, gaat over in Amerikaanse handen. Koper is de door private equity investeerder Clearlake Capital financieel gesterkte branchegenoot Ivanti.

RES gold als een van de succesvolste onafhankelijke softwareleveranciers in Nederland. RES-software is bekend van beheersoftware, waarmee corporate IT-afdelingen werkplekken en mobiele apparatuur efficiënt en doelmatig kunnen beheren. RES’ Workspacemanager en Automation Manager zijn echte Nederlandse hits, goed voor een omzet die de afgelopen jaren met 10 procent of meer toenam. Tot naar schatting zo'n 50 miljoen euro, waarvan meer dan de helft in het buitenland wordt gescoord. Onder meer bij klanten van Microsoft en Citrix, die kennelijk niet kunnen bieden wat RES wel in huis heeft. Vooral de voorzieningen voor het effectief automatiseren van on- en offboarding worden alom geprezen.

Koper Ivanti heeft dat ook al aangegeven deze functionaliteit op te nemen in hun eigen aanbod op het gebied van procesautomatisering: "We zijn blij dat we Ivanti’s uitgebreide productportfolio verder kunnen uitbreiden met RES Software en RES het mogelijk maakt ons wereldwijde team verder te kunnen verbreden”, zegt Steve Daly, CEO van Ivanti. “Ivanti verwelkomt de medewerkers van RES Software bij de Ivanti-familie. We kijken ernaar uit om samen met hen de klanten en partners van RES Software te helpen nog meer uit hun investeringen te halen met de inzet van het Ivanti platform.” Daarnaast zal de intellectual property van RES Ivanti goed van pas komen bij uitbreiden van de functionele en technische reikwijdte van zijn producten, naar meer toepassingen en andere platformen. Verder lijkt Ivanti met RES ook aanwezigheid in de Europese markt te kopen, met name in de Benelux.

Ondersteuning RES blijft

De overname van RES is voor Ivanti de tiende in vijf jaar, en de tweede onder de nieuwe merknaam. Vorig jaar nam Ivanti, dat toen nog onder de naam Landesk opereerde, RES' belangrijkste concurrent AppSense over.

Ivanti verzekert bestaande klanten van RES nu dat ze RES-producten blijven ondersteunen. “Bij RES Software draait alles om producten waar onze klanten van houden omdat wij complexe IT-taken versimpelen die met de moderne digitale werkplek samenhangen”, zegt oprichter/CTO Bob Janssen van RES Software. “We zijn blij dat we onze oplossingen met een breder, wereldwijd publiek kunnen delen en dat we nog meer CIO’s kunnen ondersteunen bij hun digitale transformatie. (..) Samen met Ivanti bieden we een bredere oplossing waarmee organisaties alsmaar ingewikkeldere IT-problemen kunnen oplossen. (..) Gebruikers van Workspace gaan straks een “best-of-breed” oplossing krijgen die door niemand anders in de markt wordt geevenaard".

Volgens Janssen werd het voor RES na 17 jaar tijd om onderdeel te worden van een grotere organisatie:  "(..) door de overname door Ivanti kan RES met haar innovatieve aanpak nog meer klanten gaan bedienen.  Doordat Ivanti flink heeft geinvesteerd in haar cloud platform zal RES in staat zijn om haar oplossingen versneld aan te bieden vanuit de cloud."

Janssen gaat 'voor en met' het executive team van Ivanti helpen bij het bepalen van de gecombineerde productvisie en het drijven van nieuwe productinnovatie. Daarnaast zal hij worden betrokken bij de integratie binnen Ivanti van de RES-organisatie.

 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
2
Reacties
Rolf Zaal 06 juli 2017 14:25

@Paul Peter Polak: Dank voor de aanvulling. Ik heb het alsnog in de lopende tekst verwerkt.

Anoniem 06 juli 2017 13:21

Wat misschien niet helemaal duidelijk naar voren komt is het feit dat Ivanti de nieuwe naam is van Landesk, nadat Landesk AppSense had overgenomen. En AppSense was (en is misschien nog steeds) de grootste concurrent van RES.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.