Loopbaan

Carriere
metropool amsterdam

Regio Amsterdam wil 50.000 extra IT’ers klaarstomen

Groot techtalentprogramma voor metropoolregio Amsterdam voor komende vier jaar.

9 augustus 2018

De Amsterdam Economic Board wil met het programma TechConnect voor 2022 de mismatch tussen vraag en aanbod in de tech-wereld in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) helpen overbruggen. In totaal gaat het om 12 nieuwe initiatieven.

In de metropoolregio Amsterdam is er een groot tekort aan IT-talent. Daarnaast zijn bepaalde groepen ondervertegenwoordigd en ontbreekt het aan diversiteit en tot slot concentreert de vraag en aanbod  van talent zich vooral in de stad Amsterdam, maar ontbreekt het aan distributie naar de regio. “Om de concurrentiepositie van de Metropoolregio te behouden en te verbeteren starten we met een nieuw programma”, licht Viktor Bos, challenge lead bij de Amsterdam Economic Board toe. De eerste initiatieven zullen in de loop van dit jaar van start gaan.

Het programma moet in vier jaar tijd 50.000 extra mensen de IT-arbeidsmarkt in de regio op zien te krijgen. Het gaat met name om functies als programmeurs, datascientists, growth hackers, tech support specialisten en expert engineers, bijvoorbeeld op het gebied van blockchain en AI. Maar hoe gaat de regio dit aanpakken en wat zijn de belangrijkste doelen?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!