Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal aanmeldingen Girlsday

Voor Girlsday 2018 hebben zich inmiddels meer dan 11.000 meiden aangemeld. Volgende week donderdag opent minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de bijzondere dag met behulp van een HoloLens. Na dit sein starten in het hele land activiteiten voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven.
Girlsday meisjes en techniek
© CC0 - Public domain
CC0 - Public domain

De officiële opening vindt dit jaar plaats bij bouwbedrijf BAM. Meisjes die hierheen komen ontwerpen een school met de nieuwste BIM-technologie en zien hoe de HoloLens, een AR-bril, in de bouw wordt gebruikt voor digitale werkinstructies. Ook leren ze over technologische innovaties in de bouw, zoals zelfhelend beton, duurzame energiewegen en de inzet van drones.

In Leeuwarden gaan de deelnemers aan Girlsday bijvoorbeeld zelf water reinigen, meiden in Amsterdam zijn voor een dag theatertechnicus en in Wijchen zetten meisjes zelf een Formule 1-wagen in elkaar. Het doel van Girlsday is om meisjes kennis te laten maken met bèta, technische en ICT-bedrijven en -werkzaamheden.

Niet alleen is het aantal aanmeldingen van geïnteresseerde meisjes hoger dan vorig jaar (toen werden de 11.000 aanmeldingen net niet gehaald), ook hebben zich dit jaar fors meer bedrijven aangemeld om mee te doen (350 tegenover 300 vorig jaar).

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in