Loopbaan

Carriere
Recordaantal aanmeldingen Girlsday

Recordaantal aanmeldingen Girlsday

Steeds meer meiden nieuwsgierig naar bèta, techniek en ICT.

© CC0 - Public domain,  VHTO
4 april 2018

Steeds meer meiden nieuwsgierig naar bèta, techniek en ICT.

Voor Girlsday 2018 hebben zich inmiddels meer dan 11.000 meiden aangemeld. Volgende week donderdag opent minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de bijzondere dag met behulp van een HoloLens. Na dit sein starten in het hele land activiteiten voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven.

De officiële opening vindt dit jaar plaats bij bouwbedrijf BAM. Meisjes die hierheen komen ontwerpen een school met de nieuwste BIM-technologie en zien hoe de HoloLens, een AR-bril, in de bouw wordt gebruikt voor digitale werkinstructies. Ook leren ze over technologische innovaties in de bouw, zoals zelfhelend beton, duurzame energiewegen en de inzet van drones.

In Leeuwarden gaan de deelnemers aan Girlsday bijvoorbeeld zelf water reinigen, meiden in Amsterdam zijn voor een dag theatertechnicus en in Wijchen zetten meisjes zelf een Formule 1-wagen in elkaar. Het doel van Girlsday is om meisjes kennis te laten maken met bèta, technische en ICT-bedrijven en -werkzaamheden.

Niet alleen is het aantal aanmeldingen van geïnteresseerde meisjes hoger dan vorig jaar (toen werden de 11.000 aanmeldingen net niet gehaald), ook hebben zich dit jaar fors meer bedrijven aangemeld om mee te doen (350 tegenover 300 vorig jaar).

 

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.