Innovatie & Strategie

Branche
galaxy note 7

Ramp Galaxy Note 7 alleen de schuld van Samsung

Bedrijf kan niet met de vinger naar andere partij wijzen

© CNN
18 oktober 2016

Bedrijf kan niet met de vinger naar andere partij wijzen

Samsung blijkt het debâcle met de in brand vliegende accu van de Galaxy Note 7 helemaal aan zichzelf te wijten te hebben. Er valt geen andere partij aan te wijzen die mogelijk in gebreke zou zijn gebleven.

Als er zoiets gebeurt, dan wordt de hele keten nagelopen, waarbij alle betrokken partijen moeten laten zien wat ze allemaal gedaan hebben. Het testlaboratorium, bijvoorbeeld. Maar daar zit het venijn, want Samsung heeft al zijn onderdelen in eigen huis getest. Er is geen beroep gedaan op een externe testinstantie.

Het testen van de onderdelen van een nieuwe smartphone is verplicht, in elk geval in de Verenigde Staten. Daar moet een producent voldoen aan 28 ingrijpende beproevingen. Samsung heeft dat wel gedaan, maar geheel in eigen huis. Het testlab van Samsung is gecertificeerd door de CTIA, de Cellular Telephone Industries Association. Deze groep houdt toezicht op alle apparatuur die draadloos werkt. Samsung is de enige telefoonproducent met zo'n certificatie.

Het vreemde is, dat tijdens de tests niets vreemds werd ontdekt aan de accu's. Pas toen ze in een smartphone werden gebruikt, traden de problemen op.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.