Rabobank: dit jaar mobiele versie iDEAL

1 maart 2011
Rabobank wil nog dit jaar een mobiele versie van iDEAL, het betaalsysteem voor online betalingen, introduceren. Dat zei Gertjan Rösken van Rabobank vandaag tijdens een congres over online betalen in Houten.

De bank begint in april met een proef onder honderd personen. “Het is de bedoeling om dit product nog dit jaar op de markt te zetten. Vooral zakelijke klanten hebben behoefte aan een mobiele versie van iDEAL. Maar ook uit de consumentenhoek komt er steeds meer vraag.”

Dit jaar grote doorbraak
Volgens directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org is het noodzakelijk dat banken gaan samenwerken om een mobiele versie van iDEAL te creëren. “Mobiel betalen bereikt dit jaar een grote doorbraak vanwege de opkomst van smartphones en tabletcomputers.” Jongen hekelt het feit dat andere banken zich niet aansluiten bij het initiatief van Rabobank. “Daardoor krijgen we een enorme vertraging bij de ontwikkeling van een dergelijk systeem. Daar gaan wij de banken op aanspreken.”

Volgens Rabobank zijn er wel gesprekken gaande met de andere banken. “Maar wij gaan daar niet op wachten”, zei Rösken. “Wij hebben al een voorsprong op het gebied van mobiel bankieren. Iemand moet de eerste zijn.” Rösken denkt niet dat er een enorme vertraging optreedt. “Wij delen onze kennis met andere banken. Zij kunnen er dus van profiteren.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.