Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Qualcomm wijst ook verhoogd bod Broadcom af

Qualcomm wijst ook verhoogd bod Broadcom af

De partijen zitten wel met elkaar om tafel.

© Shutterstock
9 februari 2018

De partijen zitten wel met elkaar om tafel.

Het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm heeft ook een verhoogd bod van zijn branchegenoot Broadcom van de hand gewezen. Wel is het technologiebedrijf ditmaal bereid om tafel te gaan om te kijken of de partijen er samen uit kunnen komen.

Broadcom verhoogde zijn bod eerder deze week naar 121 miljard dollar, nadat een eerder voorstel ter waarde van 105 miljard dollar zonder pardon naar de prullenmand was verwezen. Maar ook met de extra miljarden die daarmee op tafel kwamen, is Qualcomm nog niet tevreden. De onderneming ziet hoe dan ook meer in een zelfstandige toekomst.

Daarbij komt dat Qualcomm zelf bezig is de Nederlandse chipmaker NXP in te lijven voor 47 miljard dollar. De overname van de voormalige chipdivisie van Philips gaat evenwel niet zonder slag of stoot. Sommige aandeelhouders van het Nederlandse bedrijf dringen aan op een hogere prijs. Broadcom op zijn beurt wil de overname van Qualcomm alleen doorzetten als dat bedrijf NXP voor de afgesproken prijs overneemt, of helemaal afziet van de deal.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.