Qualcomm optimistisch over mobieltjes

20 september 2002
Qualcomm denkt dit kwartaal 20 miljoen chips voor mobiele telefoons te verkopen. Dat zijn er een tot twee miljoen meer dan in juli was voorzien. Oorzaak van de meevaller is volgens de Amerikaanse fabrikant dat de vraag naar geavanceerde mobiele telefoons sterk toeneemt.

Het in San Diego gevestigde Qualcomm is houder van een groot aantal patenten op het gebied van mobiele telefonie. Het bedrijf richt zich in het bijzonder op de CDMA-technologie (code division multiple access). Van de genoemde 20 miljoen chips zijn er circa 15 miljoen bestemd voor mobiele telefoons van de derde generatie volgens de CDMA 2000-1X-standaard.

Naar aanleiding van de voorspoedige gang van zaken herziet Qualcomm tevens zijn vooruitblik op het eerste kwartaal van boekjaar 2003 (oktober-december). Op basis van de ontvangen orders voorziet het bedrijf "aanzienlijk meer dan 20 miljoen" telefoonchips te kunnen verkopen.

Het Koreaanse Samsung, dat het aantal bestelde chips heeft verhoogd, behoort tot de grote afnemers van Qualcomm. Veel chips zullen terechtkomen in toestellen die in China worden verkocht. China United Telecommunications, de tweede mobiele aanbieder in het land, denkt dit jaar te kunnen afsluiten met 7 miljoen abonnees voor zijn CDMA-netwerk. In augustus stond de teller op 2,3 miljoen abonnees. China United bestelde vorige week 700.000 toestellen met CDMA 2000-1X-chips bij Samsung. (gke)

Zie ook onze eerdere berichtgeving:
http://www.automatiseringgids.nl/news/default.asp?nwsId=18228>Qualcomm ziet omzet groeien - 26 juli 2002
Winst Qualcomm keldert - 25 april 2002
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!