Beheer

Personal Tech
Prynt Case

Prynt Case laat Polaroid-gevoel terugkomen

Nostalgie uit een hypermoderne smartphonehoes.

© Prynt Case
22 januari 2016

De camera van de smartphone wordt gebruikt om de foto te maken. Een speciale app zet de foto’s om naar een voor de Prynt Case geschikt formaat. Via de connector wordt die informatie doorgespeeld naar de Prynt Case.

Het geheel werkt met een speciaal soort papier van 2 bij 3 inch (5 bij 7,5 cm) dat onder invloed van warmte een kleur krijgt. Deze afdruktechniek wordt ZINK genoemd, de afkorting van Zero INK. Het procedé maakt dus geen gebruik van inkt die nagevuld moet worden. Daardoor kan geen gebruik worden gemaakt van gewoon papier; er moet voor 25 euro een pakje met 50 fotovellen worden gekocht.

Elk velletje bestaat uit 5 lagen, te weten de basis, 3 kleurlagen en een deklaag die zorgt voor de glans. De kleurlagen bevatten speciale kristallen, die de naam Amorphochrome hebben gekregen. De kristallen zijn uitgevonden door het bedrijf Zink Imaging.

De Prynt Case4 is leverbaar voor de iPhone vanaf model 5, de Samsung Galaxy S5 en de Samsung Galaxy S4. De Prynt Case kost 149 euro, inclusief 10 vellen afdrukpapier.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!