Overslaan en naar de inhoud gaan

'Programmeren binnen 5 jaar een basisschoolvak'

Zo'n 40 procent van de Nederlanders verwacht dat alle kinderen op de basisschool binnen vijf jaar leren programmeren. Dit blijkt uit een onderzoek naar de verwachtingen rond technische ontwikkelingen en online veiligheid. Dit Nationaal Tech Onderzoek is uitgevoerd in opdracht van EMC.
© Udemy.com
Udemy.com

Nederlanders denken heel verschillend over de komst van robotauto's. Volgen een kwart van de ondervraagden zijn ze er al binnen vijf jaar, terwijl 20 procent ze nooit ziet komen. De rest heeft een horizon van tien jaar op het oog. Dezelfde discrepantie gaat op voor het voortbestaan van de vaste telefonie. Een derde ziet de vaste telefoon nooit verdwijnen terwijl volgens 40 procent deze alleen nog in het museum te vinden is.

30 procent van de ondervraagden verwacht dat er binnen vijf jaar meer 3D-printers dan gewone printers worden verkocht. Hans Timmerman, CTO van EMC Nederland: “Digital Transformation is iets waar het bedrijfsleven niet meer omheen kan. De consument, en zeker die in Nederland, is best ver in zijn digitale transformatieproces. Vaak zonder dat hij het weet. Smartphones zijn de standaard en zelfs de belastingaangifte gaat grotendeels online. Dit onderzoek laat zien dat er enerzijds nog veel moet gebeuren op het gebied van educatie, maar dat er aan de andere kant veel wordt verwacht van nieuwe technologie en er ook voor open staan."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in