Beheer

Personal Tech
kinderen programmeren

'Programmeren binnen 5 jaar een basisschoolvak'

© Udemy.com
10 februari 2016
Het idee dat kennis over programmeren een basisbehoefte wordt voor vrijwel elk mens, heeft postgevat.

Zo'n 40 procent van de Nederlanders verwacht dat alle kinderen op de basisschool binnen vijf jaar leren programmeren. Dit blijkt uit een onderzoek naar de verwachtingen rond technische ontwikkelingen en online veiligheid. Dit Nationaal Tech Onderzoek is uitgevoerd in opdracht van EMC.

Nederlanders denken heel verschillend over de komst van robotauto's. Volgen een kwart van de ondervraagden zijn ze er al binnen vijf jaar, terwijl 20 procent ze nooit ziet komen. De rest heeft een horizon van tien jaar op het oog. Dezelfde discrepantie gaat op voor het voortbestaan van de vaste telefonie. Een derde ziet de vaste telefoon nooit verdwijnen terwijl volgens 40 procent deze alleen nog in het museum te vinden is.

30 procent van de ondervraagden verwacht dat er binnen vijf jaar meer 3D-printers dan gewone printers worden verkocht.  Hans Timmerman, CTO van EMC Nederland: “Digital Transformation is iets waar het bedrijfsleven niet meer omheen kan. De consument, en zeker die in Nederland, is best ver in zijn digitale transformatieproces. Vaak zonder dat hij het weet. Smartphones zijn de standaard en zelfs de belastingaangifte gaat grotendeels online. Dit onderzoek laat zien dat er enerzijds nog veel moet gebeuren op het gebied van educatie, maar dat er aan de andere kant veel wordt verwacht van nieuwe technologie en er ook voor open staan."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.