Productnieuws

8 februari 2007

Telefoneren in stereo

Het Deense bedrijf Jabra heeft een nieuwe headset ontwikkeld, de BT8010. Het gaat in feite om een dubbel uitgevoerde Bluetooth headset, met een apparaatje voor de beide oren. Het product is bedoeld voor mensen die een kwalitatief goede headset willen gebruiken met een Bluetooth telefoon, maar tegelijkertijd graag naar hun eigen muziek in stereo willen luisteren. De BT8010 biedt telefoonfuncties, zoals een persoonlijk telefoonboek, nummerweergave en tot 10 uur gesprekstijd. De mono headset wordt in een handomdraai een stereo-unit, door de tweede headset aan te sluiten. De gebruiker kan naadloos switchen tussen de telefoon en de muziekbron. Via een scroll-wieltje kan door het menu worden genavigeerd. Dat wieltje dient tevens voor het regelen van het volume.

Dikke kast voor Blackberry

In de VS is de zogeheten Otterbox ontwikkeld, een behuizing waarin een Blackberry past en die het apparaat bestand maakt tegen een stootje. De producent Otter Products LLC, heeft twee versies van de stevige behuizing, die de nummer 1930 en 1931 hebben gekregen. Het eerste model is reeds leverbaar en die is bedoeld voor de Blackberry 8700-serie. Kast nummer 1931 is ontworpen voor de Blackberry 7200 en deze komt over enige tijd op de markt. De twee typen behuizingen hebben een zogeheten Mil-Std 810F classificatie, wat betekent dat ze bestand zijn tegen vallen en schokken. Onderdeel van de militaire 810F test is het laten vallen van een apparaat van een hoogte van 26 inch (90 cm) wat overeenkomt met een val van een tafel. Tevens zijn behuizing en ingesloten Blackberry met succes onderworpen aan een reeks trilproeven, om gebruik onder zware omstandigheden te simuleren.

Meer overzicht op het scherm

SPSS heeft zijn pakket voor datamining verbeterd. Het gaat om Clementine, dat inmiddels toe is aan versie 11.0. In de nieuwe versie is vooral aandacht gegeven aan de grafische mogelijkheden. Ook zijn er nieuwe formules bijgekomen waarmee het verloop van een bedrijfsactiviteit kan worden voorspeld. Clementine 11.0 kan worden gebruikt voor het verbeteren van de productiviteit van bij CRM, marketing en risico-analyse. Een speciale set instructies dient om analyses uit te voeren voor fraudedetectie. Het pakket heeft een hechtere interface gekregen naar de andere pakketten van SPSS, zoals de statistische software. De eerste versie van deze software werd in 1994 op de markt gebracht.

» » »


Op de Treo 680 smartphone van Palm kan voortaan worden gewerkt met de Microsoft Exchange ActiveSync Update. Andere modellen uit de Treo-serie waren al eerder voorzien van deze software die toegang biedt tot Microsoft Exchange Server informatie. De update zorgt ervoor dat de Palm VersaMail e-mail cliënt gebruik kan maken van Microsoft Direct Push Technology. Hiermee kunnen gebruikers snel, automatisch en draadloos updates van e-mail, kalender of contactinformatie van de exchange server ophalen.

» » »

Software AG introduceert Natural Engineer for Refactoring, een tool waarmee organisaties de onderhoudskosten van hun IT-systemen kunnen verlagen. Daarnaast kunnen gebruikers hiermee bestaande applicaties analyseren, herstructureren en stroomlijnen. Als gevolg hiervan kunnen zij eenvoudiger nieuwe webgebaseerde applicaties ontwikkelen – vaak als onderdeel van een Service Oriented Architecture.
» » »

Aanbieder van on-demand business services Salesforce.com introduceert zijn pakket Salesforce Winter ’07. Dit is een upgrade met honderden nieuwe onderdelen en mogelijkheden en vormt in feite de 21ste generatie van de CRM-suite. Winter ’07 bevat upgrades voor applicaties op verscheidene gebieden, waaronder CRM, Service & Support, PRM en Marketing. Gelijk met Winter ’07 vindt ook de introductie plaats van Apex, de eerste on-demand programmeertaal. Met deze taal kunnen gebruikers hun applicaties binnen Salesforce geheel aanpassen aan de eigen wensen.

» » »

TomTom, ‘s werelds grootste leverancier van navigatiesystemen, kondigt de gratis QuickGPSfix dienst voor alle TomTom ONE gebruikers aan. Deze dienst maakt het mogelijk om een TomTom ONE systeem sneller te verbinden met GPS satellieten, waardoor de positie sneller wordt vastgesteld. Gemiddeld kost dat nog maar enkele seconden nadat het systeem wordt aangezet, zelfs als het GPS-signaal zwak is.
» » »

Moderne elektronische apparatuur loopt in toenemende mate gevaar door blikseminslag en grote wisselingen in de netspanning. Om deze risico’s terug te dringen, heeft Emerson Network Power uit Helmond de Liebert Transient Voltage Surge Suppression (TVSS) ontwikkeld. Deze nieuwe oplossing voert spanning door blikseminslag direct af en voorkomt ook grote spanningswisselingen. De Liebert TVSS kan gekoppeld worden aan een UPS, distributiepanelen of voedingssystemen.

» » »

Allied Telesis heeft zijn nieuwe AT-AR415S secure VPN-router gelanceerd. Deze combineert hoogwaardige beveiliging met hoge prestaties en is bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf. De AT-AR415S onderscheidt zich van concurrerende producten door zijn geavanceerde beveiligings- en Quality of Service-mogelijkheden.

» » »

SWsoft brengt een update uit voor de Linux- en Windows-versies van de Virtuozzo software voor servervirtualisatie. Het gaat om Virtuozzo 3.0 for Linux Service Pack 1 en Virtuozzo 3.5.1 for Windows Service Pack 1. Na het installeren van deze uitbreidingen komen nieuwe functies beschikbaar zoals ondersteuning voor ethernet layer netwerkadapters voor het draaien van elke Ethernet-afhankelijke applicatie of service in een virtual environment (VE). Daarnaast wordt ondersteuning geboden voor VLans een virtuele netwerkinfrastructuur. Derde nieuwigheid is verbeterd CPU-beheer - met de Linux update kunnen beheerders vele virtuele CPU’s toewijzen, afhankelijk van het aantal beschikbare fysieke CPU’s. De Windows update omvat een nieuwe CPU-planner voor betere isolatie en maakt het mogelijk harde CPU-limieten in te stellen voor elke virtuele omgeving.

» » »

EMC, wereldwijd marktleider in informatiebeheer en -opslag, annonceert Rainfinity Global File Virtualization (GFV) 7.0. Met Rainfinity kunnen vanuit één gebruikersinterface capaciteit- en performance management, databescherming, synchrone replicatie en global namespace management van diverse systemen en over verschillende locaties wereldwijd beheerd worden.

» » »

HP heeft zijn serie thin clients uitgebreid met de HP Compaq t5135 Thin Client en de HP Compaq t5530 Thin Client. De systemen zijn bedoeld als ‘toegangsapparaten’ voor server based computing, HP Consolidated Client Infrastructure (CCI) en HP Virtual Desktop Infrastructure (VDI). 

» » »

GP Batteries uit Deurne introduceert de nieuwe GP PowerBank Premium Chargers. Dit is een serie batterijladers die inspeelt op de stijgende vraag naar stroomverslindende apparatuur. De serie bestaat uit drie laders, de GP Powerbank V800C, de V600D en H500. De GP PowerBank V800C heeft driekleurige LED’s die de laadstatus van de batterijen weergeven. Op het LCD-scherm van de V600D kan de voortgang van het laden met behulp van batterijpictogrammen worden afgelezen. Door de gepatenteerde GP laadtechnologie gaat het laden van de hoogste capaciteit batterijen erg snel. De GP PowerBank V800C heeft slechts 15 minuten nodig om twee batterijen volledig op te laden. De GP PowerBank V600D heeft een uur nodig om twee batterijen op te laden.

» » »

Adaptec leverancier van storage-oplossingen, heeft twee nieuwe HostRAID-controllers gelanceerd. Het zijn de Adaptec Serial ATA 1220S en 1430SA. Beide ondersteunen Intels nieuwste PCI-interconnect en zijn ontworpen om kosteneffectieve RAID-dataprotectie te bieden voor desktops, werkstations en instapservers. 

» » »

OKI Printing Solutions heeft de volgens eigen zeggen kleinste en goedkoopste A3-kleurenprinter van Europa ontwikkeld. De afdrukker draagt de typeaanduiding C8600 en hij is slechts half zo groot als de concurrerende producten. De serie bestaat uit drie modellen: de C8600n, C8600dn en C8600cdtn. De prijzen beginnen bij 1999 euro voor het instapmodel. De printers hebben een rechte papierbaan en de mogelijkheid dubbelzijdig te printen. Het kleinste formaat dat kan worden bedrukt is A6, het maximum papiergewicht is 200 gram.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!