Productnieuws

4 maart 2004
Noodstroomvoorziening
De firma Powerware heeft een nieuwe noodstroomvoorziening voor de computerindustrie aangekondigd. Het gaat om model Powerware 9125, een zogeheten ‘uninterruptable power system’, aangeduid als UPS 5000/6000 VA. Dit soort systemen voorziet in continuïteit van de elektriciteitsvoorziening in geval van storingen. Dan leveren de apparaten, afhankelijk van hun serienummer, een wisselspanning van 220 Volt en een vermogen dat varieert van 1000 tot 5000 of 6000 VA. De systemen zijn zo ingericht dat ze de energievoorziening constant monitoren en bij stroomuitval direct automatisch de energievoorziening overnemen.

Snel haarscherpe printjes
Samsung introduceert onder de naam CLP-500 een duplex kleurenprinter die per minuut vijf haarscherpe pagina’s in kleur of twintig zwart/wit-pagina’s uitspuugt. Volgens de fabrikant is het apparaat een van de snelste in zijn klasse. In de hoge-resolutiemodus zet het apparaat zelfs 1200 dpi op papier. Dankzij een speciale ‘Tone Reduction Curve’-technologie zwakken kleuren tijdens het printen niet af. De ‘No-Noise’-technologie zorgt ervoor dat het geluidsniveau nimmer de 48 decibel overschrijdt.
Dubbelzijdig printen is standaard, maar een druk op de knop volstaat om het apparaat tweemaal zoveel papier te doen verbruiken. Het plaatsen van een nieuwe toner vergt slechts drie eenvoudige handelingen. De aanvoer van data kan zowel via USB 2.0 als via een parallelle poort of een optionele 802.11B-Ethernet-aansluiting. De adviesprijs is 769 euro inclusief btw.

Notebook in PDA-formaat
Met een gewicht van 450 gram is de FlipStart, onlangs gedemonstreerd op een Amerikaanse beurs voor innovatieve producten, een bijzondere verschijningsvorm voor een Windows-PC. Leverancier Vulcan, het bedrijf van mede-oprichter Paul Allen van Microsoft, wil met de FlipStart het handzame karakter van een PDA combineren met de gebruiksmogelijkheden van een met Windows XP uitgeruste notebook. Het apparaat is erop gebouwd continu aan te staan, waarbij hij in de slaapmodus schiet wanneer hij wordt gesloten.
De FlipStart beschikt over een volledige versie van Windows XP, een 1 GHz processor, 256 MB Ram-geheugen, een 30 GB harddisk, een scherm met 1024 x 600 pixels, Wi-Fi, USB 2.0, een qwerty-toetsenbord en een ingebouwde 1,3 megapixel camera. Bluetooth en ethernet zullen tot de opties behoren. De minicomputer meet 2,5 bij 10 bij 15 centimeter.
Wat hij kost en wanneer hij op de markt komt, heeft Vulcan overigens nog niet laten weten.

»»»
De firma Trust biedt met zijn Trust 1290Z PowerC@m Optical Zoom Value Pack een pakket voor de fotograaf. Een digitale camera met een Sony CCD sensor van 4 Megapixel, een USB 2.0 card reader-writer die acht verschillende geheugenkaarten ondersteunt en een compacte batterij-oplader inclusief vier batterijen, maken deel uit van deze unieke Value Pack-aanbieding. Eén van de drie producten van dit pakket is de Trust 1290Z PowerC@m Optical Zoom. Deze digitale camera beschikt over een 4 cm groot TFT-LCD-kleurenscherm, een 3x optische zoomlens van Canon en een macrofunctie waarmee scherpe close-up foto’s op een afstand tot 10 cm kunnen worden genomen. Tevens bezit dit model een ‘burst mode’ waarmee gemakkelijk actiefoto’s snel achter elkaar kunnen worden gemaakt.

»»»
Panda Software lanceert de PQRemove utility die de Bagle.B-worm detecteert en elimineert van besmette computers. Deze applicatie herstelt ook alle eventuele veranderingen die de worm doorgevoerd heeft in de systeemconfiguratie. De tool kan gratis gedownload worden op www.pandasoftware.com. Tegelijkertijd kunnen gebruikers deze en andere kwaadaardige code detecteren en desinfecteren door gebruik te maken van de gratis antivirussoftware, Panda ActiveScan, dat ook beschikbaar is op de bedrijfswebsite.

»»»
Nexus Technology voegt een nieuwe ‘case fan’ aan haar assortiment toe, de 120MM Real Silent case fan. Steeds meer computerkasten worden uitgevoerd met de mogelijkheid een 12 cm ventilator te installeren. Dit omdat een grote ventilator nu eenmaal minder hard hoeft te draaien dan een kleinere variant om dezelfde lucht te verplaatsen. Een lagere snelheid resulteert weer in een lager geluidsniveau. Deze kastkoeler van Nexus is speciaal bedoeld voor een ieder die de geluidsproductie van zijn pc wil terugbrengen naar een absoluut minimum. Deze ventilator meet 12 centimeter in het vierkant en is 2,5 centimeter dik. Hij verplaatst 36,87 CFM aan lucht bij een rotatie snelheid van 1000 toeren per minuut. De geluidsproductie blijft beperkt tot slechts 22,8 dB(A). Een pikant detail van deze ventilator is de kleur. Hij is volledig uitgevoerd in oranje, zoals we hem ook al kende van de Nexus NX-3500 350 Watt voeding.
De Nexus 120MM is uitgevoerd met twee soorten connectoren zodat iedereen ermee uit de voeten kan. Je sluit hem aan op het moederboard door middel van de 3-pins connector of je sluit hem direct aan op de voeding van de pc door middel van een van de twee 4-pins connectoren. Uiteraard is de ventilator uitgevoerd met drie draden, zodat RPM-monitoring mogelijk is.

»»»
Sony kondigt de nieuwe Professional-notebookserie aan. Drie modellen maken deel uit van de GRT900-serie. De GRT995MP beschikt over een CD-RW/DVD-combodrive met 24x cd-rom, 8x dvd, 24x CD-R en 10x CD-RW. Als de gebruiker ook dvd’s wil creëren, kan hij kiezen voor de GRT996 VP en ZP met hun dual-format DVD’RW-drives. Deze notebooks krijgen ook Sony’s Click To DVD-software mee voor een eenvoudig en snel verloop van het creatieproces.
Gebruikers kunnen kiezen voor verschillende processors, van de 2,8 GHz Intel Pentium 4-processor die de GRT995MP aandrijft tot de Hyper-Threading 3,2 GHz Mobile Pentium 4 van de GRT996ZP.
Afhankelijk van het geselecteerde model, kunnen gebruikers genieten van de industriestandaard XGA-resolutie (1024 x 768), dit op een uiterst leesbaar 15-inch scherm, van SuperXGA Plus (1400 x 1050) en zelfs van UltraXGA (1600 x 1200) met een grote werkruimte.

»»»
Cisco heeft een relatief goedkoop systeem voor videovergaderingen onthuld. Het systeem werkt met de bestaande internettelefoons van het bedrijf. De kosten per werkplek liggen onder de 200 dollar.
Een centrale rol in de videoconferencing is weggelegd voor de software, VT Advange versie 1.0 geheten. Daarnaast zijn een IP-telefoon, webcam en bureau-pc of notebook nodig. De gebruiker hoeft ten opzichte van een gewoon telefoongesprek geen extra handelingen te verrichten om een beeldverbinding op te zetten.
Volgens Cisco levert het systeem bewegende beelden van ‘tv-kwaliteit’ met dertig beeldjes per seconde, dit in tegenstelling tot veel andere goedkope oplossingen die vaak schokkerige en onscherpe beelden opleveren. Overigens werkt de software van Cisco ook samen met gangbare videoconferencingproducten van leveranciers als Tandberg en Polycom. De fabrikant kondigt aan dat het nieuwe product slechts de ‘eerste fase’ is in een hele reeks producten voor beeldtelefonie.

»»»
Nokia heeft samen met IBM een mobiele telefoon ontwikkeld speciaal voor de zakenwereld. Deze Communicator 9500 is het product van de samenwerkingsovereenkomst die Nokia en IBM vorig jaar sloten. Bijzonder is dat de telefoon behalve met de verschillende mobiele netwerken die wereldwijd operationeel zijn, ook kan werken met Wi-Fi-technologie. Dat betekent dat ook gegevens te downloaden zijn en gebeld kan worden op zogenaamde ‘hotspots’, waar met radiotechniek toegang tot internet wordt geboden.
Behalve belmogelijkheden biedt de Communicator ook miniatuurversies van planningsoftware en software voor verkoopondersteuning van Siebel en SAP, en heeft IBM beveiligings- en beheersoftware ontwikkeld die vergelijkbaar is met wat op draagbare computers wordt gebruikt. De Communicator, die op Symbian-besturingssysteem werkt, komt in het derde kwartaal beschikbaar voor 800 euro.

»»»
Het midden- en kleinbedrijf stelt specifieke eisen aan printers. Voor deze doelgroep komt Hewlett-Packard dan ook met enkele toegesneden laserprinters. Met de HP Color Laserjet 3500 3n 3700 wil de Amerikaanse leverancier organisaties met kleinschalige netwerken de mogelijkheid geven goedkoop drukwerk te maken dat niettemin goed genoeg is voor representatieve doeleinden, zoals brochures en offertes. De 3500 (adviesprijs 879 euro exclusief btw) is bedoeld voor ‘veeleisende individuen’ en kleine werkgroepen, terwijl de wat duurdere 3700 (adviesprijs 1049 euro exclusief btw) een ‘echte PDL netwerkprinter’ wil zijn die vele operationele systemen ondersteunt. Beide printers zijn volgens de fabrikant eenvoudig in installatie, gebruik en onderhoud.

»»»
Voor het beheren van ‘uitnodigingen-om-te-tenderen’ introduceert de firma Independenttool.nl een zogeheten RFP-managementtool. Het bedrijf speelt hiermee in de toenemende aandacht binnen bedrijven voor het selectieproces. Door de specificaties van het gewenste (‘request for proposals’) volledig online te generen en te versturen worden aanzienlijke kosten bespaard en worden de leveranciers aangemoedigd hun aanbod online terug te koppelen in een uniform format dat het vergelijken van de voorstellen aanmerkelijk vereenvoudigt. Het systeem is geschikt voor zowel kleine als grotere organisaties die volgens de europese aanbestedingsnormen een product of een leverancier moeten selecteren.

»»»
SPI Dynamics heeft haar toonaangevende productlijn voor de beveiligingsevaluatie van webtoepassingen, WebInspect, geschikt gemaakt voor alle klanten die gebruikmaken van de Europese Windows-besturingssystemen, waaronder Duitse, Nederlandse, Franse, Zweedse en Spaanse systemen. WebInspect evalueert de beveiliging van de kritieke toepassingen en webdiensten van een organisatie op zwakke plekken in de beveiliging, die met traditionele maatregelen - zoals geautomatiseerde testgereedschappen voor toepassingen, netwerkfirewalls, inbraakdetectiesystemen, of handmatige codebeoordelingen - niet gedetecteerd kunnen worden.

»»»
D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert de SuperG-productreeks voor draadloze netwerken. Door verdere ontwikkeling van de 802.11g-standaard bieden deze producten nu een bandbreedte van maximaal 108 Mbps. De ontvangstgevoeligheid is uitgebreid tot 20 decibel, waardoor het bereik is verdubbeld en minder ‘access points’ nodig zijn voor een volledige dekking.
De AirPlus XtremeG-productreeks bestaat in eerste instantie uit vier producten: het DWL-2100AP access point dat Simple Network Management Protocol (SNMP) ondersteunt, de DI-624-router, en de DWL-G650- en DWL-G520-netwerkkaarten. De producten zijn te gebruiken voor 802.11g- en 802.11b-netwerken. De AirPlus XtremeG-producten ondersteunen WPA-encryptie en bieden krachtige beveiliging via ondersteuning voor dynamische keys en 802.1x Radius.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!