Productnieuws

22 januari 2004
Memory stick van 2 Gb
Sandisk werpt zich met hernieuwde energie op de Memory Stick, het langwerpige geheugenkaartje dat is ontworpen door Sony. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas pronkte Sandisk onlangs met de Memory Stick Pro van 2 gigabyte, de grootste opslagcapaciteit tot dusver. Aan dit kleinood hangt wel een fors prijskaartje: 1000 dollar. Tegelijk introduceert Sandisk ook een Pro-memorystick van 128 MB, waarvan tevens een Duo-variant beschikbaar komt met ongeveer half zo grote buitenafmetingen. Deze variant is vooral bedoeld voor compacte apparatuur. Nog dit kwartaal volgen ook Duo-kaartjes van 256 MB en 512 MB. Die kosten 105 dollar respectievelijk 225 dollar. De Pro-kaartjes zijn voorzien van MagicGate, een vinding van Sony voor de bescherming van ‘content’ waarop auteursrechten rusten.

Nieuwe harde schijven
De firma Romedia uit Eindhoven heeft een aantal nieuwe harde schijven voor notebooks uitgebracht. De schijven zijn opgebouwd uit Toshiba- en Hitachi (voorheen IBM)-drives. De schijven dienen als upgrade voor oudere modellen en kunnen volgens de fabrikant makkelijk worden geïnstalleerd. Ze hebben een capaciteit die varieert van 10 tot 80 Gb en zijn beschikbaar in een 4200-, 5400- of 7200 toeren-versie. De gemiddelde toegangstijd is Ü 10 msec. De units hebben een ATA-6-interface en de fabrikant biedt een garantie van 36 maanden.
De schijven zijn geschikt voor diverse modellen van de HP/Compaq Business Notebooks, de Dell Latitude- en Inspiron-serie, de IBM Thinkpad en voor een aantal modellen van de Toshiba Tecra.

Notebooks
BenQ brengt in februari twee nieuwe Centrino-notebooks op de markt: de Joybook 5100 en 8100. Het vlaggenschip, de Joybook 8100, is uitgerust met de tweede generatie Q-Media AV entertainmentsoftware, een 15,4 inch display en is de eerste notebook die geleverd wordt met een draadloze afstandsbediening. Ook is Bluetooth-, GPRS- en infraroodtechnologie geïntegreerd in de nieuwe notebooks.

»--»--»
Adobe Systems levert sinds vorige week versie 7.1 van Adobe FrameMaker. FrameMaker combineert in versie 7.1 een tekstverwerkingsprogramma met XML. Dit maakt het eenvoudiger om content aan te passen aan verschillende publicatievormen en -kanalen zoals drukwerk, Adobe Portable Document Format (PDF) en het web. Met de ‘Conditional Text’-functie van FrameMaker 7.1 kunnen gebruikers diverse versies van een document in één enkel XML-bronbestand opslaan. De versies kunnen voor drukwerk en PDF beheerd en gecontroleerd worden en bij XML-transformaties verderop in het productieproces worden gebruikt. Bovendien kan de gebruiker nu ook kruisverwijzingen tussen XML-bestanden beheren. Windows-gebruikers kunnen technische documenten die in PageMaker (versies 6.5-7.0) en QuarkXPress (versies 3.3-4.1) zijn gemaakt rechtstreeks in FrameMaker 7.1 migreren. De uitgebreide ondersteuning van populaire grafische bestandstypen vereenvoudigt volgens de leverancier tevens het rechtstreeks importeren van Photoshop-bestanden in FrameMaker. De desktopversie van FrameMaker 7.1 voor Windows heeft een prijs van 999 euro voor de volledige versie en 235 euro voor de upgrade. Voor Sun Solaris bedraagt de prijs van de volledige versie 1659 euro en 329 euro voor de upgrade. Voor Macintosh-gebruikers is FrameMaker nog steeds leverbaar voor Mac OS 9 en OS X Classic.

»--»--»
Beveiliging staat hoog op de agenda van 3Com. Het bedrijf luidt zijn nieuwe strategie in met de introductie van de 3Com Security Switch 6200, een platform waarop het bedrijf ondersteuning biedt voor onder meer Check Point NG Firewall-1, ISS Realsecure intrusion detection, antivirussoftware en content filtering. 3Com richt zich met de 6200 op middelgrote en grote ondernemingen. Het apparaat is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar in Nederland voor een prijs rond 21.000 euro exclusief btw.

»--»--»
Xerox heeft vorige week de Phaser 4500 aangekondigd. De Phaser 4500 is een A4 zwart/wit-laserprinter en print 35 pagina’s per minuut op 1200 dpi. De eerste pagina verschijnt na 8 seconden. Een 400 MHz-processor zorgt voor het snel en efficiënt verwerken van een breed assortiment aan bestandstypen en formaten. Net als alle andere zwart/wit-printers van Xerox verwerkt de Phaser 4500 originele Adobe PostScript 3 en bedrukt het papier van rand tot rand. De printer herkent zelf papierformaten. De Phaser 4500 wordt geleverd met een jaar onsite-garantie en online-gebruikersondersteuning. De printer is vanaf eind januari 2004 wereldwijd leverbaar.

»--»--»
Konica Minolta gaat bij zijn eigen documentverwerkende software het PageScope Cabinet-softwarepakket van het Duitse softwarebedrijf Abbyy leveren. De versie 7.0 van dit pakket omvat onder meer de tekstherkenning (OCR)-software Fine Reader 7.0 Professional en Edge PDF, waarmee PDF-bestanden kunnen worden gemaakt. Konica zegt dat de tekstherkenningssoftware een zeer hoge accuratesse heeft en de originele documentlay-out kan bewaren. Het levert XML-output en een integratie met Microsoft Office 2003. De Edge-software kan bovendien verschillende Postscript-gebaseerde bestanden zoals EPS, PS en PDF converteren naar verschillende andere bestandsformaten voor afbeeldingen. Dat is handig als andere beeldbewerkingsprogrammatuur ontbreekt. Het combinatiepakket van Konica en Abbyy kost 195 euro.

»--»--»
Plasmon introduceert een 5,25 inch Ultra Density Optical (UDO) data-archiveringssysteem. In vergelijking met magneto-optische systemen (MO) en dvd’s biedt het UDO-systeem grotere opslagcapaciteit en duurzaamheid. Het bedrijf garandeert de kwaliteit van de UDO-cartridges voor vijftig jaar. UDO-drives maken gebruik van blauwe lasers. De huidige dvd-systemen werken met een rode laser. De cartridges hebben een opslagcapaciteit van 30 GB, de volgende generatie kan 120 GB aan. Doordat de UDO-systemen voldoen aan de 5,25 inch ISO-standaard kunnen de leeseenheden en de media van MO en UDO in een ‘library’ worden gecombineerd. Daarmee kunnen de migratiekosten laag worden gehouden. De kosten van de UDO-systemen liggen op circa eenzesde van de op harddisk- of MO-systemen.

»--»--»
Vodafone brengt een routeplanner als dienstverlening via Vodafone Live! uit. De Streetguide komt voort uit een samenwerking tussen het telecombedrijf en AND Products BV, een leverancier van routeplannersystemen. In combinatie met informatie van de ontvanger van de telefoon bepaalt het systeem waar de abonnee zich bevindt. Met een scrollfunctie van het toestel kan de nauwkeurigheid worden aangescherpt. Door een van de categorieën (Autoverhuur tot Ziekenhuis) aan te klikken levert het toestel de informatie over de dichtsbijzijnde locaties. De dienst werkt ook in België, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, en Zwitserland. Het gebruik van de dienst is de eerste drie maanden gratis.

»--»--»
SAP heeft een softwarebundel afgeleverd die speciaal gericht is op RFID-toepassingen. Het is een combinatie van de SAP Auto-ID Infrastructure, SAP Event Management (onderdeel van de logistieke software van SAP) en het SAP Enterprise Portal (onderdeel van NetWeaver). Samen zijn deze softwareonderdelen geheel verantwoordelijk voor het beheer en de communicatie van RFID-gegevens, meldt SAP. De software kan worden verbonden met SAP R/3 (versie 4.6 of hoger) of MySAP ERP.

»--»--»
Met de nieuwe SuperLoader van Freecom zijn relatief snelle back-ups te maken. Het apparaat biedt ruimte aan zestien opslagcassettes, wat een totale opslagcapaciteit van 6,4 terabyte oplevert bij een compressieverhouding van 2:1. De SuperLoader is beschikbaar in drie versies voor respectievelijk SDLT-, DLT- of LTO-cassettes, elk met naar keuze één of twee cassettehouders.

»--»--»
Proxyon, specialist in de financiële modules van SAP, heeft voor die software een uitbreiding gebouwd die SAP-gebruikers moet helpen de regels voor ‘corporate governance’ na te leven. De Sarbanes Oxley Act (voor bedrijven die in de VS actief zijn) en de Nederlandse ‘Code Tabaksblat’ nopen tot meer zicht op financiële informatie en op de manier waarop daarmee wordt omgegaan. Met de uitbreidingssoftware Runbook stelt Proxyon bepaalde informatie, zoals wijzigingen in de financiële positie van een bedrijf, veel sneller en efficiënter boven water te kunnen krijgen. Runbook zorgt ook voor vastlegging van de uitgevoerde transacties en de gevolgde werkwijze.

»--»--»
Veel organisaties proberen ongevraagde en ongewenste e-mail te weren door steeds hun spamfilters bij te werken nadat ze getroffen zijn door een spam-aanval. Brightmail probeert te voorkomen dat spam het netwerk überhaupt binnendringt door gebruik te maken van zogenaamde honeypots. Door een wereldwijd dekkend netwerk van ruim 100 miljoen honeypot-mailadressen wordt spam aangetrokken en gedetecteerd op het moment dat deze door spammers in bulk op internet wordt losgelaten. Het is voor spammers niet lucratief slechts kleine hoeveelheden tegelijkertijd te verzenden en juist het ontstaan van een enorme spamwolk wordt door het Brightmail-voelsprietennetwerk opgemerkt. Binnen enkele minuten wordt automatisch een ‘rules set’ gegenereerd - geheel afgestemd op de karakteristieken van de op dat moment roulerende Spam - die onmiddellijk naar de spamfilters van de abonnees van Brightmail wordt toegezonden met als oogmerk om tijdig een blokkade tegen de naderende spamwolk op te werpen.

»--»--»
De firma Netasq, fabrikant van IPS-Firewall en VPN-oplossingen, heeft een nieuw lid van haar IPS-Firewall-familie aangekondigd: de Netasq F5000. Deze eenvoudig inzetbare IPS-Firewall is bedoeld voor organisaties met complexe netwerkomgevingen en grote datastromen. Netasq claimt de eerste firewallleverancier te zijn die echte multi-layer Intrusion Prevention biedt met Gigabit-snelheden, inline functioneert en tegelijkertijd zowel bekende als onbekende aanvallen in real-time af kan slaan.

»--»--»
Fluke Networks heeft zijn OptiView Integrated Network Analyzer en de OptiView Workgroup Analyzer verbeterd. Met deze zogeheten VLAN Vision-optie beschikken netwerkbeheerders over de mogelijkheid om apparaten op te sporen en te karakteriseren die zijn aangesloten op ‘remote subnets’ van een virtual local area network (VLAN). De nieuwe optie completeert de bestaande functies van OptiView voor het oplossen van subnetproblemen - Trace SwitchRoute en MultiPort Statistics - en versnelt hiermee de inzet en het onderhoud van VLAN-netwerken.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!