Productnieuws

12 juni 2003
Notebook werkt langer door
De nieuwe notebook Nec Versa P600 speelt in op de behoefte van de reizende zakelijke gebruiker van draagbare computers. De nadruk bij het ontwerp van deze notebook lag bij het realiseren van een lange werkduur op de accu. Nec geeft op dat met de notebook vijf uur onafgebroken gewerkt kan worden, dankzij de Lithium­Ion­batterij in combinatie met het ingebouwde geavanceerde energiebeheer. Wat de reizende notebook­gebruiker ook zal aanspreken is dat het een lichte en dunne draagbare computer is. De Nec Versa P600 weegt ruim 2 kilo en is nog geen 3 centimeter dik. Er is een 14­inch XGA­scherm gemonteerd en de processor is een Intel Pentium­M op 1,8 GHz. Belangrijk onderdeel van de architectuur van de notebook is de ingebouwde Intel Centrino mobiele technologie waardoor het apparaat onder meer beschikt over geïntegreerde draadloze netwerkmogelijkheden in de vorm van een Intel Pro Wireless Network Connection 802.11b. Andere communicatiemiddelen zijn een ingebouwd 56k­modem en een 10/100 Ethernet­ netwerkkaart. Nec verkoopt deze notebook zowel via het directe verkoopkanaal op internet als via diverse resellers.

Documentenstroom in het gareel
Om digitaal documentbeheer in goede banen te leiden heeft ScanSoft Inc. een nieuwe versie van PaperPort Pro Office. Versie 9 van dit product kan op efficiënte manier papieren documenten, PDF­bestanden en digitale informatie ordenen waardoor informatie gemakkelijk is te raadplegen.
PaperPort Pro 9 Office is een nieuwe zakelijke versie van de PaperPort Deluxe­versie die vooral thuis en in het MKB gebruikt wordt. De zakelijke documentbeheersoftware kan samenwerken met bestaande back­endbedrijfssystemen zoals Oracle 9i en Microsoft SharePoint. Belangrijke voorziening van het product is de ingebouwde PDF­generator. Zonder hulp van andere software maakt PaperPort Pro 9 Office zelf PDF­bestanden. Ook kunnen PDF­invulformulieren gemaakt worden. Die PDF­ondersteuning heeft de gebruiker vanuit elke Windows­toepassing, zonder dat extra software gestart hoeft te worden.
Het onderdeel DesktopDelivery van de software zorgt voor een naadloze samenwerking met verschillende MFP’s en digitale kopieerapparaten. SimpleSearch maakt het vervolgens mogelijk om via een sleutelwoord of een vraag over metagegevens een document op te zoeken. Indexering van de documenten doet het programma automatisch.

Pocket PC GPS­navigator kan zonder kabels
De Pocket PC GPS­navigatieoplossing TomTom Navigator 2 maakt een eind aan de kabelwirwar die bij de vorige versie onontkoombaar was. De nieuwe uitvoering van het product werkt nu draadloos met Bluetooth en die technologie wordt algemeen gebruikt om verbindingskabels tussen apparaten te elimineren.
TomTom Navigator 2 maakt net als de eerdere versie van het product gebruik van een handheldcomputer die is voorzien van het Microsoft Windows Pocket PC­besturingssysteem. Daarin onderscheidt TomTom Navigator zich van andere, traditionele navigatiesystemen en kan de handheld ook voor andere taken gebruikt worden.
De GPS­ontvanger kan met speciale beugels tijdelijk of permanent in de auto geplaatst worden. Voor de stroomvoorziening is een oplaadbare batterij ingebouwd die voor vijf uur werkduur zorgt. Daardoor is de ontvanger ook portable te gebruiken tijdens bijvoorbeeld een wandeling. Omdat de GPS­ontvanger ook als los product te verkrijgen is, en compatibel is met industriestandaarden, kan hij ook samenwerken met andere apparaten als bijvoorbeeld de mobiele telefoons Nokia 7650 en 3650 en Sony Vaio­notebooks.
De bijbehorende navigatiekaarten die TomTom levert, zijn recent opgewaardeerd en leiden bestuurders trefzeker door Europa.

Cisco ontvouwt netwerkstrategie
Cisco heeft zijn strategie rond draadloze netwerken ontvouwd. Deze strategie is erop gericht om draadloze en bedrade netwerken naadloos met elkaar te verweven. Onder de naam Structured Wireless­Aware Network Framework moet deze strategie ervoor zorgen dat uiterst veilige netwerken ontstaan met Cisco­apparatuur als basiscomponenten, die voorzieningen meekrijgen om het beheer te vergemakkelijken en de schaalbaarheid te vergroten.
De producten die deel uitmaken van deze strategie, zijn de Aironet 1100 en 1200 draadloze netwerk Access Points, de Catalyst 3750­, 4500­ en 6500­serie switches, en de 2600XM­ en 3700­serie routers. Verder zijn ook Cisco Works Wireless Lan Solution Engine (WSLE) voor monitoring en beheer en Secure Access Control Server voor gecentraliseerd toegangsbeheer onderdeel van de strategie.
Het Cisco Works WLSE 2.0­platform biedt beheermogelijkheden voor 2500 Access Points. In de volgende versie 2.5, waarvoor firmware­ upgrades voor de Aironet­serie beschikbaar zullen zijn, zullen aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn ingebouwd. Zo zal er actieve detectie zijn van Access Points die uit de pas lopen en zullen automatisch wijzigingen in de draadloze infrastructuur worden gedetecteerd.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!