Management

Storage
Samsung SSD 15,36 terabyte

Product: Samsung maakt SSD van 15,36 TB

Samsungs jongste SSD in 2,5-inch-behuizing laat harde schijven ver achter zich.

© Samsung
5 april 2016

De grootste harde schijf van dit moment kan 10 terabyte opslaan, op een 3,5-inch disk. Door de keuze voor een form factor van 2,5-inch kunnen er twee maal zoveel SSD’s dan HD’s in een standaard rack van 19 inch geplaatst worden.

Ook qua snelheid steekt Samsungs monster-SSD harde schijven de loef af. Random lees- en schrijfbewerkingen voert de PM1633a uit met 200.000 en 32.000 input-output-operaties per seconde, sequentiële lees- en schrijfoperaties gaan met een snelheid van 1200 megabyte per seconde. Dat is voor random-operaties een factor 1000 sneller dan bij harde schijven van het SAS-type, en bij sequentieel lezen of schrijven meer dan twee maal zo snel als een doorsnee SATA SSD, stelt Samsung. Vergeleken bij de 10 ­terabyte-HD die Western Digital afgelopen december aankondigde, is de nieuwe SSD van Samsung bij sequentiële operaties een factor 5 sneller.

De PM1633a is ook een stuk betrouwbaarder dan voorgangers op de SSD-markt. De schijf kan dagelijks volledig herschreven worden zonder dat de kwaliteit eronder lijdt, claimt Samsung. Dat scheelt een factor 2 tot 10 met SSD’s op basis van MLC- of TLC-NAND-chips.

Wat de schijf gaat kosten, is niet bekendgemaakt. Samsung laat de uiteindelijke prijsstelling over aan zijn wederverkopers.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!