Product

1 februari 2007

Geruisarme printer voor het MKB
Samsung heeft een laserprinter gemaakt die weinig geluid produceert. Het apparaat is getooid met typenummer CLX-3160FN en kan scannen, faxen en kopiëren. De ontwerpers hebben zich ingespannen om de printer zo geruisloos mogelijk te laten werken. Dit resulteert in een geluidsniveau van 49 dB bij het printen in kleur, wat relatief zacht klinkt. De verstilling is onder meer bereikt door gebruik te maken van tonercartridges in de vorm van een fles, in plaats van een cylinder. Door de nieuwe vorm trillen de cartridges nauwelijks meer. De afdruksnelheid bedraagt 4 pagina’s A4 per minuut in kleur en 16 in zwart/wit. De scanner is voorzien van een bijzondere aanvulling, bedoeld voor het opnemen van identiteitsbewijzen. Er wordt een dubbele scan mee gemaakt, van de voor- en achterkant, die vervolgens op een enkel vel A4 kan worden afgedrukt. Samsung heeft voor deze multifunctional een adviesprijs van 729 euro vastgesteld.

Magazijncomputerom de pols 
Onder de naam HX2 heeft de firma LXE een computer ontwikkeld die rond de pols kan worden gedragen. Het apparaat is bedoeld voor gebruik in bijvoorbeeld een magazijn, om mobiel de voorraad te kunnen opnemen, of bestellingen te verwerken. De polscomputer heeft een kleurenscherm met een grote kijkhoek. Het scherm is schokbestendig en dat geldt ook voor de behuizing die is gemaakt van magnesium en aluminium. Om ongelukken te voorkomen bijvoorbeeld wanneer de apparatuur zou blijven haken aan een magazijnstelling, zijn breekpunten aangebracht. Dat zijn opzettelijke zwakke plekken in kabels en dergelijke die loslaten als de krachten te groot worden. De HX2 werkt onder Windows CE versie 5.0

Nieuwe TrackBall belast spieren minder 
De firma Kensington, fabrikant van computeraccessoires, introduceert een vernieuwde versie van zijn Orbit Elite trackball, die werkt via verbeterde optische technieken. Dat resulteert in een nog betere controle van de beweging. De bal is anti-statisch waardoor deze niet zo gevoelig is voor stof en dus niet vaak schoongemaakt hoeft te worden. De vernieuwde trackball zit in een zwart/zilveren behuizing. Volgens de ontwerper neemt de trackball niet alleen minder plaats in dan een muis, de belasting van de spieren en daardoor de kans op aandoeningen zoals RSI is ook geringer. Het bedieningselement is geheel symmetrisch, z0dat geen aparte versies voor links- en rechtshandigen nodig zijn. De adviesprijs is 29,95 euro.

»»»
ACD Systems International kondigt gecerticificeerde updatesaan voor Windows Vista. Deze updates hebben betrekking op de complete productreeks van de firma, bestaande uit ACDSee Pro, ACDSee Fotomanager en ACDSee Photo Editor. 

» » » 

Automatiseringsbedrijf CimPro uit Breda presenteert een nieuwe serie rapportagesystemen onder de naam Dream Report. De systemen genereren snel overzichtelijke rapporten vanuit industriële besturingssystemen. Configureren van nieuwe applicaties gebeurt in een aantal uren. Dream Report verzorgt de koppeling met bestaande PLC- en Scada-systemen of met bestaande historische databases zoals Oracle. Bovendien beschikt het pakket over een ingebouwde datalogger gebaseerd op Microsoft SQLserver, en een ingebouwde webserver. Gebruikers kunnen de rapporten raadplegen via een browser of via het internet of als alternatief de rapporten automatisch via e-mail laten versturen. 

» » » 

De nieuwe FileMaker Campus Productivity Kit is speciaal geschreven voor studenten. Het is een alles-in-een direct te gebruiken database-oplossing voor zowel Mac als Windows pc’s. Met de elektronische kaartenbak kunnen studenten contacten onderhouden, onderzoeks- en college-aantekeningen bijhouden en ook makkelijk doorzoeken. De software is gratis te downloaden van www.filemaker.nl/pr/campuskit/

» » » 

Om te voldoen aan een groeiende behoefte aan webcams met hoge beeldkwaliteitbrengt Trust drie nieuwe camera’s. Deze hebben een hoge resolutie en kunnen werken met zowel desktops als notebooks. De beelden hebben een grootte van 1,3 megapixels wat neerkomt op een resolutie van 1280 bij 960 beeldpunten. 

» » » 

The MathWorks introduceert Link for Cadence Incisive, waarmee HDL-implementaties kunnen worden getestop basis van Matlab- en Simulink-modellen. Link for Cadence Incisive integreert Matlab/Simulink met Incisive, het verificatieplatform van Cadence Design Systems, Inc., voor efficiënt ontwerp en verificatie van systems-on-a-chip (SoC), ASIC’s en FPGA’s. De koppeling tussen de systeemmodellen van The MathWorks en de simulatoren van Incisive zorgt voor vereenvoudiging en versnelling van het verificatieproces, kortere ontwerptijden en beperking van de fouten van traditionele verificatiemethoden. 

» » » 

Adobe Systems Incorporated introduceert de zogeheten LiveCycle Policy Server 7.2. Dit is software voor bedrijfsbreed beheer van rechten, in vaktaal enterprise rights management (ERM). Het beheer strekt zich uit over de gehele levenscyclus van een document. De software kan ook werken met documenten en bestanden uit andere omgevingen, zoals Microsoft Word, Microsoft Excel en Dassault Systèmes CATIA V5. 

» » » 

HP introduceert Smart PageDeal, een leaseconceptwaarbij klanten afrekenen per afgedrukte pagina (pay-per-use). De achterliggende berekeningen gebeuren geheel automatisch, wat moet leiden tot foutloze tellerstanden en een transparante structuur voor de gebruiker. Er wordt tevens gebruik gemaakt van HP Web Jetadmin beheersoftware. De nieuwe dienst is bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) en wordt verkocht via geautoriseerde HP resellers. 

» » » 

Aladdin kondigt aan dat Hasp, zijn oplossing voor software Digital Rights Management(DRM), ook volledige ondersteuning biedt voor applicaties die ontworpen zijn voor Microsoft’s Windows Vista besturingssysteem. 

» » » 

Als uitgebreiding op de al bestaande identity en access managementproducten kondigt Oracle de Oracle Enterprise Single Sign-On Suite aan. Dit is een onderdeel van Oracle Identity Management en vereenvoudigt en verbetert de beveiliging door single sign-on, access control en password management. De centrale inlog is te die gebruiken voor zowel de eigen software (Oracle Database, Oracle Forms, Oracle E-Business Suite, Oracle’s PeopleSoft Enterprise and Oracle’s Siebel Applications), als applicaties van andere leveranciers. 

» » » 

Kingston Technology introduceert zijn eerste 2 GB ValueRAM SO-DIMM’s met kloksnelheden van 553 MHz, 667 MHz en 800 MHz. Deze snelle geheugens zijn speciaal ontwikkeld voor gebruikers van krachtige notebooks en mini pc’s, die binnenkort standaard met Microsoft Windows Vista worden geleverd. 

» » » 

Tibco Software introduceert een uitgebreide upgrade voor Tibco BusinessWorks. Deze nieuwe versie is op standaarden gebaseerd en bedoeld voor bedrijven die hun Service Oriented Architecture (SOA) naar een hoger niveau willen brengen. Tibco BusinessWorks 5.4 implementeert de Oasis Web Services Business Process Execution Language (WS-BPEL) 1.1-specificatie met de eerste ondersteuning voor BPEL 2.0-schema’s. 

» » » 

Avanade, een internationale consultancybureau dat zich heeft gespecialiseerd in Microsoft-oplossingen, presenteert ACA Lifecycle. Dit is een uitbreiding op Microsoft Visual StudioTeam System (VSTS). Deze omgeving is ontwikkeld om een efficiëntere software-ontwikkelomgeving te creëren waarbinnen software kan worden geschreven met meer consistentie. Ook zorgt de omgheving voor beter beheer en kortere productietijden, aldus de leverancier.  

» » » 

Steganos, leverancier van security en privacy software voor consumenten en MKB heeft een nieuwe service ontwikkeld, Steganos Internet Anonym VPN, waarmee computergebruikers veilig en anoniem kunnen surfen en gegevens kunnen versturen en ontvangen. Het geheel werkt op de achtergrond en houdt gebruikers anoniem op Internet door alleen het IP-adres van de Steganos VPN server door te sturen. 

«««

Bijdragen voor de rubriek product kunnen worden gestuurd aan: agproduct@sdu.nl

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!