Product

25 februari 2011

Industriële pc zonder bewegende delen
HPS Industrial uit Amersfoort introduceert de LEC-3010 mini-pc van Lanner. Deze industriële mini-pc heeft een compact formaat, werkt zonder ventilatoren en bevat ook verder geen bewegende delen. Opslag is mogelijk via een CompactFlash. Hierdoor kan het systeem worden ondergebracht in een hermetisch gesloten kast, geschikt voor gebruik in een industriële omgeving.

Door de DIN-railbevestiging is de mini-pc handig te integreren met gelijke systemen. De computer is gebouwd rond een Intel Atom N450-processor op 1,66 GHz. De interfaces zijn geschikt gemaakt voor een industriële omgeving. Zo hebben de zes seriële poorten een 15kV ESD-bescherming, die de pc vrijwaart van overspanning. De mini-pc beschikt over vier Gigabit Ethernet-poorten en twee USB-poorten, waarmee dit model zeer geschikt is voor industriële besturing.

Nieuwe versie van Zimbra bij VMware
VMware kondigt Zimbra 7 aan, de nieuwste versie van zijn nieuwe generatie e-mail- en collaborationplatform. Het is mogelijk om Zimbra Collaboration Server 7 (voorheen Zimbra Collaboration Suite) te downloaden, samen met bètaversies van de Zimbra Desktop 7 en Zimbra Appliance 7.

VMware Zimbra 7 biedt nieuwe mogelijkheden om gegevens te delen, uitgebreide agenda- en zoekfunctionaliteit, en verbeterde beheerfuncties voor zowel de IT-afdeling als eindgebruikers. De nieuwe mogelijkheden van VMware Zimbra 7 komen neer op het motto ‘deel meer, verstuur minder’.

Via de ‘Briefcase’-functie kunnen gebruikers eenvoudig bestanden delen of opslaan in de cloud. Collega’s die de bestanden willen zien of gebruiken, kunnen deze ophalen uit de cloud. De software kent een module ‘People Search’, die toegang geeft tot contactlijsten, organogrammen, enzovoort, waardoor het gemakkelijk is contacten te vinden binnen de webclient. De beheerders hebben in de nieuwe versie een mogelijkheid om parameters in te stellen voor wie naar bepaalde distributielijsten mag mailen. Daardoor wordt de kans op spam verminderd.

Speakerball for iPod wint een prijs
De Zwitserse firma Lenco heeft een hulpstuk voor de iPod gemaakt, waarmee het geluid op hoge kwaliteit ten gehore kan worden gebracht. De Speakerball for iPod, zoals de module heet, past op alle iPod-systemen, waarbij de aangesloten iPod via de meegeleverde afstandsbediening gemakkelijk kan worden bediend.

Het 2.1-geluidssysteem bestaat uit een subwoofer en twee tweeters, met een muziekvermogen van 50 watt. Het iPod-dockingstation is voorzien van een mini-USB-aansluiting, en kan ook geluid van een externe bron weergegeven.

Een internationale jury heeft het ontwerp van de speakerball bekroond met een prijs, de Plus X Award.

- adviesprijs 119 euro

Pakket houdt schoonmaak op harde schijf
SPAMfighter introduceert FULL-DISKfighter, software voor het opschonen van pc’s. De software helpt bij het verwijderen van ongewenste bestanden die een computer traag maken. Elke keer dat iemand een pc gebruikt, kunnen ongemerkt tijdelijke en ongewenste bestanden opgeslagen worden. Na verloop van tijd nemen deze bestanden een flink gedeelte van de harde schijf in beslag. FULL-DISKfighter heeft vier tools om de harde schijf op te ruimen. Eerst komt eenvoudig opsporen van te verwijderen bestanden om zo schijfruimte terug te winnen. Ten tweede het opschonen van de omvangrijke Windows Update-geschiedenis, tijdelijke internetbestanden, servicepacks, logbestanden, crash-logs, memory dumps en foutmeldingen. Dan komt herindelen en defragmenteren van de harde schijf, en ten slotte het opsporen van grote en dubbel opgeslagen bestanden die veel ruimte innemen.

Pakket voor maken van stappenplannen
De firma Time IT heeft versie 2.1 van het gelijknamige pakket voor het maken en bewaken van stappenplannen op de markt gebracht. De programmatuur is bedoeld voor iedereen die bijvoorbeeld een nieuw systeem moet implementeren of een evenement moet organiseren. Time IT helpt managers en supervisors gecontroleerd en veilig alle stappen van een plan te doorlopen. Het pakket brengt activiteiten, verantwoordelijken, afhankelijkheden, benodigde tijden en medewerkers in kaart en verwerkt deze in een overzicht. Hiermee wordt het stappenplan gestroomlijnd, wat de controle vergemakkelijkt, zowel in de voorbereidings- als in de uitvoeringsfase. Time IT beschikt over een koppeling met Microsoft Outlook.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!