Product

1 april 2011

Alarmsysteem voor ouderen is vereenvoudigd
Ascom heeft een nieuw alarmeringssysteem voor ouderen ontwikkeld dat snel geïnstalleerd kan worden. De Amido-module is onderdeel van het Service at Home-programma van Ascom.

De module wordt aangesloten op een Ethernetverbinding, die tevens via PoE zorgt voor de voeding. Voor de installateur betekent dit dat er slechts één aderpaar getrokken hoeft te worden, in plaats van een kabeltje voor elke knop apart. Alle signalen van en naar de kast lopen over een enkel getwist aderpaar.

De kast beschikt over een eigen beeldscherm, aangevuld met een aantal grote knoppen. Als een bejaarde een probleem heeft, kan hij of zij op de rode alarmknop drukken, waarna de kast direct wordt doorgeschakeld naar een meldkamer. Dat kan een meldkamer van een verzorgingstehuis zijn, maar ook een externe meldkamer. Via de Ethernetverbinding is er direct contact mogelijk.

Aan het apparaat kunnen ook andere sensoren worden gekoppeld, zoals een inbraakdetector, een brandmelder of een systeem voor telemedicine. In dat laatste geval kan bijvoorbeeld een weegschaal of meter voor bloedsuikergehalte worden aangesloten.

Verplegend personeel kan het systeem gebruiken voor aanwezigheidsmelding en het doorgeven van allerlei gegevens. Ook kan informatie uit het zorgdossier worden opgevraagd.

- leverbaar per direct
- prijs afhankelijk van configuratie

Encyclopaedia Brittannica om mee te nemen
Het Duitse Paragon Software heeft een speciale ingedikte versie gemaakt van de Encyclopaedia Brittannica. Het resultaat is een app met een grootte van slechtst 89 megabyte, die werkt onder iOS.

De encyclopedie kan worden geraadpleegd op mobiele apparatuur, zoals de iPhone of de iPad. Bij de ontwikkeling is samengewerkt met de uitgever van het naslagwerk.

Het geheel draagt de naam ‘the Britannica Concise Encyclopedia 2011’ en het bevat meer dan 25.000 lemmata op velerlei gebied. De informatie bestaat niet alleen uit tekst maar ook uit illustraties en kaarten. De makers hebben ook een actueel element bedacht onder de titel ‘On This Day’, waarmee de gebruiker een overzicht kan krijgen van gebeurtenissen die op de datum van vandaag hebben plaatsgevonden.

Informatie uit de encyclopedie kan snel worden omgezet in een e-mail, die de gebruiker naar zijn contacten kan sturen.

- prijs 15,99 euro
- talen Engels, Spaans en Russisch

Brother vernieuwt zijn serie A3-printers
De serie A3-inkjetprinters van Brother is uitgebreid met een aantal nieuwe modellen, te weten de J6510DW, J6710DW en J6910DW. Dit zijn multifunctionals, die kunnen printen, scannen en faxen.

De apparatuur werkt op papierformaat van maximaal A3 en biedt een maximale afdruksnelheid van 35 pagina’s per minuut in zwart-wit en 27 pagina’s per minuut in kleur. Dubbelzijdig printen is standaard mogelijk, daar hoeft geen aparte duplexunit voor te worden bijgekocht. De printers hebben een geïntegreerde internetserver voor direct scannen naar een e-mailadres.

Brother heeft de printers laten keuren door milieu-instituten; de apparatuur is gecertificeerd volgens de milieukeurmerken Der Blaue Engel, Nordic Swan en ENERGY STAR. Daarmee is een laag energieverbruik gegarandeerd. Bovendien hebben de nieuwe modellen een inktbesparende afdrukmodus.

Gebruikers die niet genoeg denken te hebben aan de meegeleverde inktcassette kunnen kiezen voor een groter exemplaar. Als zelfs die niet voldoende is, kan een supergrote inktcassette worden gebruikt. Die laatste heeft voldoende inkt aan boord voor het afdrukken van 2400 pagina’s.

- prijs vanaf 249 euro

Koppeling tussen iPad en printers Konica Minolta
Konica Minolta heeft een systeem gemaakt waarmee informatie vanaf een mobiel toestel direct naar de printer kan worden gestuurd. Het gaat om de ‘PageScope Mobile’-app die geschikt is voor iPhone, iPad en iPod.

De app werkt met de multifunctional printers bizhub. Deze apparatuur is gekoppeld met internet en zendt en ontvangt langs die weg alle informatie. De app heeft voorinstellingen voor het printen van veelvoorkomende documenttypen, waaronder e-mails, pdf’s, tiff- en jpg-plaatjes. Documenten kunnen met de bizhub worden gescand en vervolgens worden doorgestuurd naar het mobiele systeem.

De app is het eerst vrijgegeven voor Europa en Azië, de Amerikaanse gebruikers komen tegen de zomer aan bod.

- download via de App Store

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!