Product

27 mei 2011

HP rp5800 Retail System is de naam van het nieuwste Point-of-Sale-systeem van de firma. De elektronische kassa kan het verkoopproces beheren, beveiligen en verbeteren, aldus de leverancier. Het systeem kan ook worden gebruikt als back-office werkplek, in een kiosk of als HP Digital Signage-player. Het is dan niet meer nodig om op verschillende punten in een winkel een apart type systeem te installeren.
De hardware is gebouwd rond de tweede generatie Intel Core-processors met Intel vPro-technologie. Er zijn twee geïntegreerde grafische poorten, de ene dient voor het aansturen van het medewerkersdisplay, de ander is voor het klantendisplay. ­Uitbreidingen kunnen worden aangesloten via de standaard aanwezige PCI Express-slots (PCIe). Specifieke randapparaten uit de detailhandel, zoals bonprinters, monitoren, kassalades en scanners, kunnen worden aangesloten via een USB- of seriële poort.

- beschikbaar juni 2011

De Nederlandse firma Uniserver heeft de probeerservice ‘Bouw je Cloud’ gelanceerd. De dienst is te gebruiken vanaf een website, waar geïnteresseerden met een paar muisklikken vrijblijvend één tot vijfitg cloudserver(s) op maat kunnen configureren. Is dat eenmaal gebeurd, dan kan in een eigen test de cloud worden uitgeprobeerd.
Ook heeft Uniserver een zogeheten Multi IaaS gemaakt, dat is Infrastructure-as-a-Service die kan worden verdeeld over meer dan een datacentrum. Die stap is genomen om op zeker te spelen, want hoewel de meeste datacentra erg betrouwbaar zijn kan een enkel centrum toch een single point of failure zijn. Multi IaaS creëert redundantie en mocht het ene datacenter uitvallen, dan neemt een ander datacenter de dienst direct en naadloos over.

Om het gebruik van een cloud makkelijker te maken heeft EMC een reeks nieuwe producten ontwikkeld. Zo is er de module VPLEX Geo, die ervoor zorgt dat er geen grenzen meer bestaan tussen datacenters op verschillende continenten. Met de oplossing kan de capaciteit van verschillende opslagsystemen worden samengevoegd en gebruikt worden als een enkelvoudige virtuele storage-oplossing.
Het high end storagesysteem Symmetrix heeft er in de vorm van VMAX nieuwe functies bij gekregen voor netwerken, migraties en beveiliging. Zo is er nu ondersteuning voor Fibre Channel over Ethernet (FCoE), Federated Live Migration en RSA external key manager voor D@RE (data-at-rest encryptie).
Tenslotte is de EMC Ionix Unified Infrastructure Manager (UIM) software verbeterd, waardoor deze 80 procent efficiënter is geworden. UIM is beheersoftware die specifiek is ontwikkeld voor VCE Vblock-platformen. Hiermee is het mogelijk met één muisklik end-to-end Vblock-capaciteit toe te wijzen. Ionix UIM 2.1 software zorgt tevens voor snelle identificatie van problemen in de netwerk- en storage-omgeving, waarmee uptime en efficiency worden verbeterd.

De eerste component van de ‘Project Horizon’-strategie van VMWare is af. Het gaat om de Horizon App Manager, een module waarmee gebruikers slechts éénmaal hoeven in te loggen om toegang te krijgen tot een aantal omgevingen. Dit wordt geregeld door een ‘identity as a service-hub’ die de bestaande gebruikers­identiteit in directory-systemen zoals Microsoft Active Directory uitbreidt naar publieke cloud-toepassingen van derden. Dan gaat het onder andere om Box.net, BroadVision, Google, Salesforce.com, WebEx en Workday.
Gebruikers hoeven in de cloud-omgevingen niet extra in te loggen, er wordt gebruik gemaakt van de toegangscodes die al zijn verstrekt bij het inloggen in de eerste toepassing. VMWare heeft zijn nieuwe strategie bekendgemaakt op de conferentie VMworld 2010. Toekomstige onderdelen van VMware Horizon zullen gebruikers toegang geven tot een verscheidenheid aan applicaties, virtuele Windows-desktops en data-resources, met behoud van het beveiligingsniveau dat in zakelijke omgevingen wordt vereist.

De NetBackup 5200 appliance van Symantec levert een combinatie van backup en deduplicatie. Met de appliance kunnen backup-administrators kiezen uit client- of targetdeduplicatie, gebaseerd op het soort data dat beschermd wordt.
Bij clientdeduplicatie worden overbodige data bij de bron verwijderd. Dit legt minder beslag op de bandbreedte en zorgt voor tien keer snellere backups. Mocht de client-machine geen toereikende CPU-cycles voor deduplicatie hebben, dan kan het deduplicatieproces verplaatst worden naar de NetBackup 5200 zelf.
De capaciteit van de appliance bedraat 32 terabyte. Het apparaat is bruikbaar op primaire en secundaire sites, en ook op remote sites.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!