Product

10 juni 2011

Van het merk MeanWell introduceert Koning & Hartman de SKM-15 miniatuur DC/DC-converter. Het onderdeel heeft de uitzonderlijk kleine afmeting van 25,4 x 25,4 x 9,9 mm en is daardoor geschikt voor toepassingen waar weinig inbouwruimte aanwezig is. De omzetter heeft een rendement van maximaal 88 procent. De fabrikant beveelt de converter aan voor toepassingen in de industrie, telecom en datacom. De SKM-15 kan zonder geforceerde koeling volledig belast worden bij een omgevingstemperatuur tussen de -40°C tot +60°C. Bij hogere temperaturen (tot +80°C) nemen de rendementen wel af, maar die teruggang is geheel gedocumenteerd. Het onderdeel is beschermd tegen zowel kortsluiting, overbelasting als overspanning waarbij in het laatste geval een spanning van 1500 volt doorstaan kan worden.

- garantie twee jaar
- leverbaar per direct

Hooikoortspatiënten kunnen eenvoudig zelf vaststellen voor welke pollen ze allergisch zijn met de iPhone-app Pollennieuws. De biologen Maurice Martens en Herman van Wissen van de Radboud Universiteit schreven de nieuwe app. De app biedt de mogelijkheid om in een logboek klachten bij te houden en die te vergelijken met een kalender met actieve pollen. Ze kunnen dan hun activiteiten daarop aanpassen, en zo hun klachten aanzienlijk verminderen. Een op de vijf Nederlanders lijdt aan hooikoorts. Martens: “Het logboek helpt een patroon te ontdekken in de hooikoortsklachten. Door die te vergelijken met de pollenkalender, kun je zien welke bloeiende bomen, grassen of kruiden de klachten veroorzaken. Ook kun je je logboekgeschiedenis aan je huisarts laten zien, zodat die je medicijnen kan aanpassen.” Behalve het logboek biedt de app ook een landkaart met dagelijks vernieuwde pollenverwachtingen, het pollenjournaal en diverse filmpjes.

Onderzoekers van Xerox hebben een programma ontwikkeld, waarmee de gebruiker van een printer snel uit de problemen kan worden geholpen. De helpdeskmodule maakt gebruik van het display van de printer zelf, om een duidelijke handleiding weer te geven. Het display fungeert als ondersteuning van de telefonische hulp door de helpdesk. Doordat de gebruiker precies te zien krijgt waar het probleem zit en hoe dit verholpen kan worden, hoeft de sessie niet te lang te duren. Inmiddels is een prototype gemaakt. Een simpele druk op de help-button is voldoende om automatisch een gesprek met de helpdesk op te zetten. De printer geeft zijn foutstatus door zonder tussenkomst van de gebruiker, het systeem van de helpdesk activeert de juiste 3D-weergave voor het display van de printer.

Onder de naam iPS-260 heeft de firma Lenco een aluminium dockingsysteem gemaakt, dat geschikt voor zowel de iPad1 als de iPad2. Het apparaat kan ook worden gebruikt in combinatie met de iPod en de iPhone. Het systeem, dat is ondergebracht in een stevige driehoekige aluminium behuizing, bevat een ingebouwd 2.1 geluidssysteem met een vermogen van 9 watt. Het is mogelijk om het scherm 90 graden te draaien om zowel portrait- als landscape-gebruik mogelijk te maken.
Via het dockingstation kan de iPad worden aangesloten op een groot videoscherm, waarvoor gebruik wordt gemaakt van een composiet video-uitgang. Het geheel kan ook op afstand worden bediend met een bijgeleverde afstandsbediening.

- leverbaar per direct
- prijs 99 euro

Voor het MKB is er nu een laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar klantenservicesysteem beschikbaar. Tatem, een jong internetbedrijf dat is opgezet door studenten, helpt bedrijven met het optimaliseren van hun klantenservice via een zelf ontwikkeld online systeem. Tatem biedt een online klantenservice met daaraan vastgekoppeld een database die het afhandelen van vragen en klachten vereenvoudigt. Een bedrijf hoeft slechts één regel html-code op zijn website te plaatsen en beschikt binnen 24 uur over het volledige systeem. Het bedrijf krijgt toegang tot een eigen database compleet met een content­managementsysteem. Hier ziet de servicemedewerker in één oogopslag de binnengekomen vragen, de vragen in behandeling en ook speciale alerts bij vragen die snel beantwoord moeten worden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!