Product

9 september 2011

Sony introduceert inklapbare tablet
Sony heeft twee nieuwe tablets gelanceerd om de concurrentie aan te gaan met Apple en Samsung op de tabletmarkt. Het opmerkelijkst is de introductie van een inklapbare tablet met twee schermen die als één kunnen werken.

De nieuwe tablets, met de namen Tablet S en Tablet P, draaien het besturingssysteem Android op een 1 Ghz Tegra 2-processor van NVIDIA, en zijn beide voorzien van downloaddiensten voor muziek en video. Daarnaast bieden de tablets integratie met bestaande Sony-producten. Zo kunnen er spelletjes voor de PlayStation op gespeeld worden, kunnen ze als afstandbediening fungeren, kunnen ze foto’s en video’s draadloos op DNLA-compatibele tv’s laten zien en kunnen ze muziek naar draadloze luidsprekersystemen ‘streamen’.

De inklapbare Sony Tablet P past met zijn afmetingen van 180 bij 26 bij 79 millimeter en een gewicht van 372 gram in de binnenzak. Opengeklapt toont de tablet twee schermen met een beelddiagonaal van 5,5 inch en een resolutie van 1024 bij 480 pixels. Die schermen kunnen - afhankelijk van de app - voor verschillende functies worden gebruikt, zoals toetsenbord en leesvenster voor e-mail - of als samengesteld scherm voor bijvoorbeeld webbrowsen.

Qua connectiviteit biedt de Tablet P zowel wifi als 3G. Hij is uitgerust met 4 gigabyte geheugen; dat kan desgewenst met een microSD-kaart uitgebreid worden. Een kaartje met 2 gigabyte wordt meegeleverd.

De Tablet S is een gewone tablet, met één eigenaardigheidje: van de zijkant gezien heeft het apparaat een druppelvorm. Op zijn dikst is de Tablet S 20,6 millimeter, op zijn dunst 10,1 millimeter. Daardoor ligt het ongeveer 600 gram zware apparaat prettiger in de hand, stelt Sony.

- leverbaar eind september (Tablet S zonder 3G)/eind november (Tablet P en Tablet S met 3G
- prijzen van 479 tot 599 euro

Epson maakt HD 3LCD-projector met iPod-dockingstation
Een HD 3LCD-thuisbioscoopprojector met iPod-dockingstation is het nieuwste product van Epson. Met de ingebouwde stereoluidsprekers van 10 W kan de MG-850HD niet alleen muziek, video’s en foto’s afspelen, maar ook tv-programma’s en hele speelfilms die van iTunes zijn gedownload. De beelden worden weergegeven op een groot formaat. De projector kan een beelddiagonaal van 300 inch opwekken. Dankzij de vele aansluitmogelijkheden kan de gebruiker ook materiaal via andere bronnen zoals Blue-ray-spelers, dvd-spelers, pc’s, tv’s en spelconsoles bekijken.

De projector levert een even hoog lichtrendement voor wit en gekleurd licht van 2800 lumen en een hoge contrastverhouding van 3000:1. Hierdoor wordt ook bij daglicht een helder beeld gegeven.

- leverbaar november 2011
- prijs 699 euro (inclusief btw)

Canon zet bureauscanner in nieuw jasje
Onder de naam imageFORMULA DR-M160 heeft Canon een nieuwe scanner op de markt gebracht. Het apparaat is bedoeld voor kantooromgevingen waar behoefte is aan het snel kunnen maken van veel scans.

De documentscanner heeft een scansnelheid tot 120 inch per minuut, bij een resolutie van 300 dpi. Dat komt bij pagina’s A4 neer op ongeveer 10 vellen per minuut. Er kunnen 60 originelen tegelijk in een voorraadbak worden geplaatst.

Stapels papier van verschillend formaat kunnen achter elkaar worden verwerkt. De scanner kan ook diverse typen documenten scannen, zoals dikke en dunne vellen, kaarten met reliëfdruk en lange documenten tot een lengte van 3 meter. Zodra het apparaat detecteert dat meer dan één vel tegelijk is verwerkt, worden documenten teruggevoerd naar de invoer om opnieuw te worden gescand. Er is ook een knop waarmee de gebruiker de dubbele-invoerdetectie kan omzeilen, bijvoorbeeld bij het scannen van enveloppen.

Nieuwe Nederlandse server
ECOserver uit Tilburg, Nederlands enige serverfabrikant, introduceert zijn nieuwe high-end server EGA. Dit apparaat is bedoeld voor datacenters en virtualisatie en IP-security, zo stelt de producent.

“Een server is het hart van de serverruimte/datacenter. We zien in de praktijk dat bedrijven zeer veel investeren in energiebesparing van facilitaire zaken zoals koeling en noodstroomvoorziening. Er is echter weinig oog voor de servers zelf”, stelt Ad van de Put, directeur ECOserver.

Model EGA wordt geleverd in drie versies, met een blinde frontplaat zodat interne harde schijven kunnen worden gemonteerd, met één bay aan de voorzijde of met twee bays aan de voorzijde. In elke bay kan een 5,25 inch device worden gemonteerd zoals een dvd-drive of een viervoudige 2,5 inch hot swap drive bay. In het chassis kunnen diverse maten moederborden zoals μATX, ATX en EATX. Doordat ook de koeling is geoptimaliseerd, kan er ook een configuratie worden gemaakt met twee Intel Xeon-processors. Door het toepassen van energiezuinige onderdelen en voeding ontstaat een server met een zo laag mogelijk energieverbruik.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!