Product

19 november 2010

Externe harddisk heeft dubbele beveiliging.

De firma Identiware uit Hengelo introduceert een beveiligde draagbare harde schijf. Het apparaat kan alleen worden gestart na het insteken van een chipkaart en het intoetsen van de bijbehorende code. Tot die tijd is het slechts een inert voorwerp met een USB-poort. De computer herkent de schijf dan ook niet.

Pas nadat de dubbele beveiliging is geneutraliseerd, gaat de module zich voordoen als een harde schijf. Op dat moment kan de chipkaart eruit worden gehaald; de disk blijft te gebruiken tot het moment dat hij wordt uitgezet of afgekoppeld. Bij een volgend gebruik moet de hele procedure weer worden herhaald.

De disk draagt de naam HS256 en de module werkt met een in hardware uitgevoerde encryptie. Hiervoor wordt het 256-bits AES-protocol gebruikt. De externe disk betrekt zijn voeding via de USB-aansluiting. Mocht dat niet lukken, bijvoorbeeld doordat de aangesloten draagbare computer te weinig vermogen aan de USB-poort levert, dan kan een extra adapter voor 6 volt gelijkspanning worden gebruikt.

- leverbaar per direct

Kaspersky weert cyberaanvallen af

Kaspersky Lab lanceert in de Benelux het pakket Pure, dat pc-gebruikers en hun gezin totale bescherming biedt tegen cyberaanvallen en digitale vervuiling. De software zorgt voor een omgeving waarin gebruikers zorgeloos en zonder risico’s kunnen werken. Hierdoor zijn hun pc’s, bestanden, digitale identiteit en gebruik van online diensten beschermd tegen verlies of schade door malware, storingen maar ook fouten van de gebruikers zelf.

Bij de ontwikkeling heeft Kaspersky onderzoek gedaan naar de problemen die gebruikers dagelijks ervaren. De software heeft een intuïtieve interface en kan met slechts enkele muiskliks worden bediend. De functies worden zo gepresenteerd dat iedereen pc’s eenvoudig kan beschermen.

Een voorbeeld van zo’n functie is de module thuisnetwerkcontrole, waarmee de ‘beheerder’ de instellingen van iedere pc vanaf één computer binnen het thuisnetwerk naar eigen wens kan aanpassen. Door deze benadering hebben consumenten geen extra software nodig en wordt de beveiliging gemakkelijk gemaakt.

- adviesprijs vanaf 59,95 euro

Virusbescherming voor de Mac

ESET heeft een versie van zijn Cybersecurity voor de Mac op de markt gebracht. Deze antivirusoplossing voor thuisgebruikers biedt bescherming tegen internetdreigingen. Het hart van het pakket is de zogeheten ThreatSense scan engine, die kwaadaardige codes detecteert en automatisch verwijdert. De software detecteert ook bedreigingen die ontwikkeld zijn voor Windows, om verspreiding via de Mac te voorkomen. De software wordt geleverd door SpicyLemon uit Sliedrecht. Om van de software gebruik te kunnen maken, is versie 10.5 van Mac OS benodigd. Een hoger versienummer mag ook. De software kan worden gedownload in de vorm van een bestand met een grootte van 35 MB.

- prijs 36,99 euro

- nadere info www.spicylemon.nl

Promise ontwikkelt snel RAID systeem

De firma Promise Technology, waarvan het Europese hoofdkantoor in Eindhoven staat, heeft een nieuw RAID-opslagsysteem ontwikkeld, bedoeld voor wat kleinere gebruikersgroepen.

De hardware draagt de naam VTrak Ex30 en het is een volledig turnkey-opslagsysteem.

Het opslagsysteem kan werken volgens een aantal protocols, waaronder 8 Gb Fibre Channel, 6 Gb SAS, alsmede 1 Gb en 10 Gb iSCSI. Het geheel wordt bestuurd door een Intel Xeon-processor van het type C5500/C3500. Bij praktijktesten is al een snelheid gemeten van meer dan 650.000 I/O’s per seconde. Bij gebruik in een RAID-5-configuratie is de schrijfsnelheid maximaal 1,9 GB per seconde, terwijl gegevens gelezen kunnen worden met een snelheid van ten hoogste 5,2 GB per seconde. De VTrak Ex30 is standaard voorzien van een dubbele voeding en een dubbele koeling. De kleinste uitvoering heeft een capaciteit van 8 TB, het topmodel kan 384 terabyte herbergen. Het opslagsysteem wordt aanbevolen voor gebruik in een cloudomgeving en voor bedrijven die hun opslag snel willen virtualiseren.

SAP komt met beginnersset voor liquiditeitsberekeningen

SAP heeft een startset bedacht voor liquiditeitsplanningen. Het geheel moet gebruikt worden in combinatie met de SAP BusinessObjects Planning and Consolidation-module. In de kit zitten voorgedefinieerde templates en hulpmiddelen waarmee de cashflow snel in kaart kan worden gebracht. Er kan bijvoorbeeld snel worden omgerekend van de ene naar de andere valuta, om zo een compleet beeld te krijgen van de financiën, inclusief buitenlandse vestigingen. Met behulp van SAP Dashboards kan een visueel overzicht van de situatie worden gemaakt, zodat de financieel manager in één oogopslag ziet hoe het ervoor staat. De startset kan losstaand worden gebruikt of als onderdeel van een bestaande SAP-installatie.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!