Product

17 maart 2005
Computer Associates heeft een dienst opgezet waarmee aloude applicaties kunnen worden overgeheveld naar een modern platform. Het gaat dan om de vertaling van Cobol naar J2EE of.Net.
Het nieuwe programma draagt de naam Legacy Renewal Solution en onder deze vlag worden applicaties en medewerkers van CA ingezet om oude software te moderniseren. CA heeft onderzoek gedaan naar de hoeveelheid Cobol-code die nog voorkomt op de wereld en de conclusie was dat ongeveer driekwart van de bedrijfsmatige applicaties nog in Cobol is geschreven. Het onderzoek is uitgevoerd door de Tactical Strategy Group van het bedrijf.
Bedrijven staan niet te springen om afscheid te nemen van hun oude Cobol-programmatuur. Er is vaak veel tijd, geld en moeite in geïnvesteerd om de applicaties op het huidige niveau te brengen. Een overstap naar een andere omgeving wordt vaak als te ingewikkeld of te duur beschouwd. Ook zijn bedrijven bang dat de vertaalde applicaties zich anders gedragen dan wat ze nu hebben. Volgens CA biedt een geautomatiseerde omzetting van de code een oplossing zonder al te veel nadelen.
De business-rules die in de oude software zitten worden langs automatische weg gedetecteerd en omgezet in een formele weergave. Die dient weer als basis voor AlFusion Gen, de programmagenerator van CA. Tijdens dit hele proces wordt een oogje in het zeil gehouden door softwaredeskundigen die ingrijpen wanneer er iets mis dreigt te gaan. Deze werkwijze maakt het mogelijk om pas in het allerlaatste stadium te kiezen in welke taal de nieuwe applicatie moet worden geschreven. Het wisselen van generator is in dat geval voldoende. Er kan ook worden gekozen voor een gegenereerde applicatie die werkt onder Unix/Linux of Windows.
Via de programmagenerator kan de code ook worden uitgebreid met bijvoorbeeld internet-functies. Inmiddels heeft EDS al een abonnement genomen op de nieuwe dienst. De firma laat al zijn applicaties voor de gezondheidszorg uiteenrafelen en opnieuw genereren voor moderne platforms. Om deze omvangrijke klus te klaren heeft EDS een eigen team samengesteld van materiedeskundigen. Deze groep werkt nauw samen met een vergelijkbaar team van CA.

Camera-bewaking via IP-net
Axis Communications introduceert de Axis 221 netwerkcamera. Een camera voor 24 uurs surveillance via het IP-netwerk. De camera levert zowel overdag als ‘s nachts hoogwaardige beelden, wat komt doordat zowel in zichtbaar licht als infrarood kan worden gewerkt. Bij voldoende omgevingslicht geeft de camera kleurenbeelden af, in het donker worden zwart/wit-beelden opgenomen. De camera is te combineren met software voor video- en alarmbeheer. Met Power over Ethernet kan de camera gevoed worden via de databekabeling. Door Video Motion Detection kan de camera worden geactiveerd zodra er beweging wordt geregistreerd.

Opslag in

binnenzak steeds groter
De USB memorystick heeft er een concurrent bij gekregen, in de vorm van kleine harde schijven die eenvoudig in de binnenzak kunnen worden meegenomen. Een voorbeeld daarvan is de Monstor Drive, die een capaciteit heeft van 4 gigabyte. De drive heeft een USB 2.0 aansluiting en de prijs ervan ligt lager dan die van een 2 GB USB stick. Het binnenwerk van de drive bestaat uit een schijfje met een diameter van 1 inch, dat is ontwikkeld door de firma Cornice. Deze drives zijn speciaal voor mobiel gebruik ontwikkeld, wat wil zeggen dat ze zo weinig mogelijk bewegende delen bevatten. Die zijn namelijk gevoelig voor schokken en stoten tijdens transport. Uit proeven is gebleken dat de Monstor Drive schokken van 1500 G kan weerstaan. De schijf plus behuizing wegen samen 38 gram, het geheel wordt door Specs Distribution uit Eindhoven op de markt gebracht voor een adviesprijs van 179 euro.

Een toestel voor

bellen via vast

net en internet
GO Telecom heeft een telefoontoestel ontwikkeld waarmee zowel via de internet-beldienst Skype als via het gewone telefoonnetwerk gebeld kan worden. Het apparaat werkt volgens de draadloze DECT-standaard. Het basisstation van de Dualphone maakt gebruik van twee verbindingen, één met een analoge telefoonlijn en één met het internet via de computer. De telefoon heeft twee verschillende beltoetsen om te kiezen op welke manier wordt gebeld. Voor beide soorten gesprekken kunnen verschillende beltonen worden geselecteerd, zodat onmiddellijk duidelijk is of een analoog of een Skype-gesprek binnenkomt.
Sybari, aanbieder van beveiligingen voor de ‘information workplace’ maakt bekend dat zijn Smart Plug-In (SPI) voor Antigen te downloaden is. Dit is een module voor HP OpenView waarmee de beveiligingsproducten van Sybari gegevens kunnen doorzenden aan het OpenView Operations Manager voor Windows (OVOW). Het gaat daarbij om Antigen voor Microsoft Exchange, Antigen voor SMTP Gateways en Advanced Spam Manager.
» » »
Unisys heeft een open communicatieplatform geïntroduceerd, waarmee serviceproviders gepersonaliseerde diensten voor klanten kunnen ontwikkelen. Het nieuwe platform heet Ensemble OXP en het is een volledig open basis waarop abonneediensten voor verschillende marktsegmenten kunnen worden gebouwd. Unisys werkt overigens nauw samen met de France Telecom Group bij het ontwikkelen en leveren van nieuwe-generatie diensten voor abonnees.
» » »
Er is een nieuwe versie uitgebracht van McAfee Anti-Spyware Enterprise, een systeem dat op basis van proactieve On-Access Scanning in staat is tot herkenning en blokkering van mogelijk ongewenste programmatuur. Deze groep software wordt ook wel aangeduid met de term PUP (Potentially Unwanted Programs). Hieronder vallen spyware, adware, dialers, keyloggers, bepaalde cookies en remote-control code. McAfee Anti-Spyware Enterprise zorgt, zo claimt de fabrikant, voor een complete beveiliging tegen spyware, op dit moment één van de grootste bedreigingen van computer- en systeemveiligheid.
» » »
LG Electronics introduceert een nieuwe lijn LCD-monitoren, die niet alleen heel functioneel zijn, maar ook een lust voor het oog: de FLATRON L1780Q en de FLATRON L1740P. De L1780Q is niet alleen ‘s werelds platste monitor, maar biedt ook de snelste responstijd (8 ms) zodat bewegende beelden helder en superecht worden weergegeven. Daarmee is de monitor uitermate geschikt om games mee te spelen. Het 360 graden draaiende LCD-scherm laat ook anderen meegenieten. De LCD-monitor is verkrijgbaar in zowel een 17-inch - (L1780Q) als een 19-inch (L1980Q) variant. Hetzelfde geldt voor de 1740, waarvan de 19-inch versie het typenummer 1940 draagt.
» » »
Plasmon brengt zijn Raidtec CS3102 op de markt, een opslagsysteem voor montage in standaard 19 inch- rekken. De Raidtec CS3102 kan onafhankelijk van een host- of besturingssysteem functioneren en is uitgerust met twee Ultra 320 SCSI aansluitingen en ‘hot swappable’ disks (verwisselen zonder uitzetten); voeding en koelventilatoren behoren tot de standaarduitvoering. Het systeem maakt gebruik van Serial ATA disks en bij plaatsing van het maximum van 12 drives in een compacte 2U-behuizing is een opslagcapaciteit van 4,8 terabyte beschikbaar.
» » »
Om van een afstand de pc bedienen heeft Trust een draadloze muis met Bluetooth ontwikkeld. Het invoerinstrument kan een afstand van 10 meter overbruggen. De volledige naam luidt overigens Trust MI-5500X Bluetooth Optical Mouse en het apparaatje is voorzien van vijf knoppen. Als adviesprijs wordt een bedrag van 59,95 euro gehanteerd.
» » »
Philips introduceert SpeechFlow, een oplossing voor documentproductiebeheer in werkgroepen die gebruik maken van digitaal dicteren. SpeechFlow is software en organiseert de verwerking van digitaal opgeslagen dictaten en transcripties. Gedicteerde teksten worden door SpeechFlow over het netwerk verstuurd naar de juiste personen, bijvoorbeeld mensen die het dictaat lezen, waar nodig corrigeren en vervolgens uitwerken. Het systeem houdt ook bij welke documenten nog in de wachtrij staan en met behulp van die gegevens is het mogelijk de beschikbare menskracht optimaal in te zetten. Het pakket is geschikt voor werkgroepen van maximaal 49 personen, zo meldt Philips.
» » »
Voor het beheer van datacenter apparatuur introduceert Raritan Computer vijf nieuwe Serial-over-IP beveiligde console servers. Dit zijn IP-gebaseerde secure console servers voor remote toegang en beheer van seriële apparatuur, zoals servers en routers.
» » »
Information Builders kondigt WebFOCUS 7 aan. Dit pakket brengt business intelligence naar het operationele niveau, gebruikmakend van internet. De software is het resultaat van 30 jaar eigen research & development op het gebied van zowel business intelligence als integratietechnologie. De nieuwe versie biedt rechtstreekse toegang tot 210 soorten databronnen, waaronder relationele en legacy systemen, data in bedrijfsapplicaties en in datawarehouse/datamarts en real-time data uit operationele systemen op elk platform, zoals IBM mainframes, Unix, NT of Linux-systemen.
» » »
Konica introduceert de magicolor 5450 kleurenlaserprinter. Dit is een kleuren- en monochroom PostScript/PCL inzet baar in Windows-, MacOS-, Linux-, Citrix- en Metaframe-omgevingen. De printer kan overweg met input vanuit ondermeer DOS- en SAP-toepassingen. De afdruksnelheid is 25 A4-pagina’s per minuut zowel monochroom als in kleur.
» » »
Computer Associates en Iomega International levering gezamenlijk beveiligingstechnologie voor back-up, herstel, archivering, databeveiliging en virusscanner voor het MKB. De nieuwe oplossing heet Small Business Server (SBS) Data Protection en is vanaf maart verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!