Product

17 september 2010

De firma EBD Techniek uit Rotterdam heeft een liftsysteem ontwikkeld dat vooral is bedoeld voor gebruik in serverruimten. Het apparaat heeft een hefvermogen van 225 kilo en maakt het mogelijk om zware apparatuur op de juiste plaats te manoeuvreren in een datacentrum.

De lift heeft een oplaadbaar hefgedeelte, zodat het apparaat niet met een kabel aan het elektriciteitsnet verbonden hoeft te worden. De last kan met twee snelheden naar boven en naar beneden worden gebracht, waardoor een nauwkeurige positionering mogelijk is. De maximale werkhoogte bedraagt 3 meter. Dat wordt bereikt door het monteren van een extra hulpstuk op de lift.NetBackup 5000 is de naam van het nieuwste product van Symantec. Het gaat concreet om een deduplicatieappliance en cloud storage. Deze appliances helpen organisaties met het reduceren van hun dataopslag, door het verwijderen van dubbele records.

Symantec NetBackup 5000 is de nieuwste release in Symantecs Information Management Strategy, waarmee gegevens overal gededupliceerd kunnen worden. De ontdubbeling kan plaatsvinden aan de bron (waar de gegevens worden ingevoerd) of op het doel (de storage waar de gegevens zijn opgeslagen).

“Veel organisaties zien hun behoefte aan dataopslag per jaar met zo’n 50 procent groeien en de kosten daarvan leggen een steeds grotere claim op IT-afdelingen”, zegt Brian Dye, vicepresident product management, Information Management Group, Symantec. Wanneer gegevens gekopieerd moeten worden voor een backup, dan kan een snelheid van maximaal 4,3 TB/uur per knooppunt worden gehaald.

NetBackup Cloud Storage combineert Symantec NetBackup met Nirvanix cloud-opslagdiensten. De cloud is zo te benutten voor disaster recovery. Symantec heeft zijn OpenStorage API uitgebreid naar de cloud om de integratie met het Nirvanix Storage Delivery Network mogelijk te maken.

- leverbaarheid NetBackup 5000 per direct en de Backup Exec connector per eind 2010Het Finse Nordic ID introduceert de Merlin, een nieuwe serie draagbare RFID-hand­terminals bedoeld voor gebruikers in de logistiek en retail. De nieuwe Merlin is een doorontwikkeling van de PL3000.

Het apparaat maakt gebruik van een UHF Cross Dipole, die omnidirectioneel UHF RFID-tags leest en schrijft. Het apparaat heeft een laag batterijgebruik, waardoor een gebruikstijd tot 26 uur op één lading mogelijk is. Voor communicatie met de buitenwereld heeft de Merlin een ingebouwde radiomodule voor WLAN, Edge/gprs en Bluetooth.

De terminal heeft een extra helder display, bedoeld voor buitengebruik. De Scandinavische herkomst blijkt uit het feit dat de hardware ‘s winters gebruikt kan worden tot -20 graden Celsius.

De Merlin is ‘backwards compatible’ met de PL3000-serie en werkt met Windows CE versie 6.0.Iomega, een onderdeel van EMC gaat al zijn draagbare USB 2.0-harddisks voorzien van de nieuwe SuperSpeed USB 3.0-interface. Het gaat hier als eerste om de eGO-serie externe schijven, andere modellen volgen later.

De nieuwe USB 3.0 eGo Portable Hard Drives heeft tevens ingebouwde hardware-encryptie, is superrobuust, en is verkrijgbaar voor de prijs van USB 2.0. De eGo draagbare harde schijven zijn beschikbaar in capaciteiten van 500 GB en 1 TB. De disks worden beschermd door Drop Guard Xtreme, die extra bescherming biedt bij een val van meer dan twee meter.

- leverbaar oktober 2010 - garantie 3 jaarOm mensen hun route beter te laten volgen, heeft Navteq de Natural Guidance ontwikkeld, een systeem dat navigatieaanwijzingen geeft die begrijpelijk zijn voor iedereen. Natural Guidance duidt een route op dezelfde manier als mensen elkaar aanwijzingen geven, namelijk door het gebruik van beschrijvende referentiepunten.

Die techniek verschilt van de hedendaagse lineaire navigatie-instructies (zoals “over 50 meter rechts afslaan op Broadway”). In plaats daarvan worden teksten gebruikt zoals “rechts afslaan na de gele winkel” of “rechts afslaan bij het verkeerslicht”. Uit onderzoek is gebleken dat consumenten graag meer intuïtieve en praktische aanwijzingen willen krijgen omdat die gemakkelijker te volgen zijn. Een bijkomend voordeel is dat de gebruiker zijn blik op de weg kan houden.

Navteq Natural Guidance is momenteel verkrijgbaar voor Berlijn, Chicago, de regio rondom Delhi, Londen, Los Angeles, New York, München en Parijs. Er zijn uitbreidingsplannen om meer steden in Europa, Noord-Amerika en Azië toe te voegen vóór het einde van 2011.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!