Product

26 april 2007

Snelle printer
De Konica Minolta heeft een nieuwe kleurenprinter voor zakelijk gebruik aan zijn Bizhub serie toegevoegd, de Bizhub C550. Een zogeheten high defenition printer met speciale aandacht voor kleurechtheid. Het apparaat is in staat om 45 kleurenpagina’s per minuut af te drukken. 
Bij zwart/wit bladen ligt dat aantal op 55 pagina’s per minuut. Door zijn grote lades kan de C550 ruim 6500 pagina’s in voorraad nemen, waardoor het mogelijk is grote bestanden zonder onderbreking af te drukken.

Nieuwe bladeserver
Voor zijn telecommunicatieklanten levert Sun zijn ‘carrier grade’-servers en bladeservers. De nieuwste telg uit deze serie is de Netra X4200 M2-server waarbij het volgens de nog eenvoudiger is voor telco-klanten om standaardisatie te onderhouden zonder dat de prestaties worden opgeofferd.
Het is Suns eerste NEBS niveau 3-gecertificeerde rekserver met AMD Opteron-processors. Het apparaat is ontworpen voor werken met oplossingen zoals mediaservers, voice over IP (VoIP) oplossingen, signaalgatewaycontrollers, analysesystemen voor netwerkverkeer, bedieningsbeheersystemen en gegevensbeheersystemen.
Netra X4200 M2-server ondersteunt de besturingssystemen Solaris 10, Red Hat en SUSE Linux, en Windows van Microsoft.
Sun prijst de server aan als een apparaat dat schaalbaarheid biedt en investering beschermt dankzij maximaal vier 146 GB SAS schijven met RAID 0 en 1 ondersteuning, maximaal twee dual-core AMD Opteron-processors en door mogelijkheid tot upgraden naar toekomstige quad-core AMD Opteron-processors. De Netra X4200 M2-server met twee sockets is nu beschikbaar, voor een prijs vanaf $9.845,= . De versie met een socket is beschikbaar in mei en kost vanaf $6.145. 

Veel op weinig
SanDiskheeft zijn M2 serie uitgebreid met een flashgeheugenkaart van 4 gigabyte. De kaart biedt ruimte aan 1.000 MP3’s, 2.000 foto’s in hoge resolutie of 20 uur MPEG4-video. De 4 GB M2 is com-patibel met de nieuwste generatie platte en mobiele multimedia handsets van Sony Ericsson. Volgens de aanbieder komt men met een 4GB-stick op de grens waarbij mobiele telefoons over voldoende capaciteit beschikken om zowel als draag-bare muziek-speler, camcorder, foto-album en video-speler te fungeren. De M2-kaarten van SanDisk zijn voor mobiele handsets die een M2-sleuf hebben, ontworpen. SanDisk heeft daarvoor samengewerkt met Sony Ericsson. Het M2-formaat is op microSD na, het kleinste medium voor een flashgeheugen. De 4 GB M2-kaart zal in mei naar OEM’s worden gedistribueerd en is later dit jaar verkrijgbaar.

» » »
Riverbed uit Rotterdam kondigt de vierde generatie van het bekroonde Riverbed Optimization System (RiOS) aan. De verbeteringen in RiOS 4.0 zijn aangebracht aan de hand van opmerkingen van gebruikers. Met RiOS 4.0 kunnen bedrijven gebruik maken van Riverbed’s technologie voor het optimaliseren van SSL-verkeer voor systemen die een zogeheten end-to-end beveiligde hebben. Er is vooral gelet op het verhogen van de snelheid van de applicaties die via SSL worden benaderd.
» » »
Lawson Software introduceert QuickStep Fashion, een nieuwe pre-geconfigureerde ERP-applicatie, speciaal ontwikkeld voor de modesector. Quickstep is industriespecifieke bedrijfssoftware. Door 70 tot 90 procent van de belangrijkste processen voor bedrijven uit de modesector vooraf te configureren, wordt de implementatietijd van ERP-pakketten aanzienlijk versneld.
» » »
Cisco kondigt belangrijke draadloze uitbreidingen aan voor zijn geïntegreerde services routers. De optie voor geïntegreerde derde generatie (3G) draadloze connectiviteit toegevoegd en de schaalbaarheid van de geïntegreerde draadloze LAN-ondersteuning is verdubbeld. De oplossing is onderdeel van de Cisco Internet Protocol Next-Generation Network (IP-NGN) architectuur en die biedt service providers de mogelijkheid om 3G draadloze verbindingen aan te bieden aan bedrijven met meer kantoren, die via hun WAN maximaal toegang willen hebben tot hun bedrijfskritische applicaties.
» » »
Attachmate annonceert versie 9.0 van WinInstall. Met WinInstall hebben IT-beheerders een tool voor pc lifecycle management in handen waarmee ze pc’s en servers dynamisch kunnen beheren. Ook kan het beheer van mobiele en remote pc’s worden geoptimaliseerd.
» » »
ACD Systems International Inc. heeft zijn nieuwste release van ACDSee 9 geschikt gemaakt voor gebruik onder Windows Vista. ACDSee 9 met Windows Vista certificatie is bedoeld voor de consument die grote collecties digitale afbeeldingen moet beheren. ACDSee 9 met Vista Certificering is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. De prijs bedraagt 39,99 euro. De software is ook beschikbaar als download op www.acdsee.com. Gebruikers die al in het bezit zijn van ACDSee 9 kunnen een gratis Vista gecertificeerde update downloaden via het ACDSee Support Center: http://www.acdsee.com/support/downloads/updates/.
» » »
Opsware Inc. aanbieder van Data Center Automation software, heeft een nieuw packet op de markt gebracht onder de titel Opsware ITIL Acceleration Solution. Dit is een pakket waarmee de invoering van ITIL de Information Technology Infrastructure Library methode automatisch kan worden ingevoerd binnen een organisatie. De uit ITIL voortvloeiende richtlijnen worden door de hele organisatie heen aangeboden terwijl de daadwerkelijke invoering vanuit een centraal punt in de gaten wordt gehouden. 
» » »
Siemens brengt modules op de markt om veldbussegmenten, inclusief de daarop aangesloten apparatuur, redundant in Profibus-PA-configuraties op te nemen. De beschikbaarheidsgraad van een installatie kan hierdoor verhoogd worden. Door het extra communicatiekanaal wordt in veel gevallen onbedoelde uitval van de productie- of procesinstallatie voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van ringvormige veldbussen, waarin men DP-PA-koppelingen en actieve veldverdelers AFD (Active Field Distributor) toepast.
» » »
Swyx, leverancier van op software gebaseerde IP-telefonie-oplossingen, biedt zijn pure IP PBX ‘SwyxWare’ software aan in de vorm van een geïntegreerde hosted-spraakapplicatie. De nieuwe oplossing is op maat beschikbaar om te voldoen aan de verschillende eisen van service providers. Er zijn twee smaken leverbaar. Hosted SwyxWare Product is gericht op dienstverleners met eigen datacentra, terwijl Hosted SwyxWare Service voordeel haalt uit een uitbestede ‘hosted’-faciliteit, geleverd door Swyx.
» » »
Genesys Telecommunications Laboratories, een dochter van Alcatel-Lucent, heeft het eerste selfserviceplatform geïntroduceerd dat geïntegreerde ondersteuning biedt voor video-klantenservice en de belangrijkste standaarden voor geavanceerde netwerkdiensten. Het platform biedt uitgebreide ondersteuning voor video ‘play&record’-applicaties voor 3G mobiele telefoons en andere apparaten. Hierdoor kunnen service providers diverse nieuwe diensten aanbieden, zoals video voicemail, videoconferenties, video-ondersteunde muziek en games of het opnemen van video-oproepen.
» » »
CA introduceert Wily Manager for SiteMinder Web Access Manager, een uitbreiding van Wily Introscope. De inzichtelijkheid die Wily Introscope biedt, is nu ook beschikbaar voor CA SiteMinder, een oplossing voor Identity and Access Management (IAM) die belangrijke IT-systemen en diensten beveiligt met gebruikersauthenticatie en toegangscontrole. Wily Manager for SiteMinder is vooral bedoeld voor organisaties die in realtime willen vaststellen of het identiteit- en authenticatieproces de oorzaak is van performance-problemen.
» » »
Adaptec introduceert de Snap Server 650. Dit netwerk storageplatform is bedoeld voor applicaties die veel data produceren, die veilig opgeborgen moeten worden. Volgens de aanbieder moet worden gedacht aan videosurveillance, databasearchieven voor e-mail, prestatiegevoelige diskgebaseerde back-up en gegevensherstel over grote afstanden. De Snap Server 650 biedt hetzelfde gebruiksgemak als de andere Snap Servers en kan worden uitgebouwd tot een maximum capaciteit van 64,2 TB.
» » »
Het Bossche InterConnect heeft een online backup dienst gelanceerd die in combinatie met zakelijke xDSL lijnen aangeboden wordt aan de markt. De Internet Service Provider heeft hiertoe de software van BackupAgent in de arm genomen. InterConnect heef een eigen datacenter in ‘s-Hertogenbosch, van waaruit de online backup dienst aangeboden wordt. Kernaspecten van de dienst voor de eindgebruikers zijn veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.
» » »
Radware introduceert DefensePro 3.10. Deze nieuwe versie van Radware’s Intrusion Prevention System (IPS) houdt alle netwerkaanvallen tegen op de plek waar ze zich het eerste voordoen te weten op applicatieniveau. Dit gebeurt volledig automatisch, zonder menselijk ingrijpen. Zo kan het netwerk direct zelfstandig reageren op aanvallen die zijn gericht op online applicaties.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!