Overslaan en naar de inhoud gaan

Producenten prepareren Ethernet voor de cloud

Ethernet is vooral bekend als het datacommunicatieprotocol dat zich in tientallen jaren heeft opgewerkt tot de de factostandaard op lokale netwerken en daarbij alternatieven als token ring uit de markt drukte. Aan het begin van de eeuw brak Ethernet al door de grenzen van het lokale netwerk en vond zijn weg naar Metro Ethernet toepassingen om lokale netwerken met stedelijke glasvezelringen te verbinden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Vanuit het Metro Ethernet Forum (MEF) hebben negen netwerkgiganten nu de uitdaging aangenomen ethernet ook geschikt te maken voor langeafstandsverbindingen. Formeel hebben zij zich tot doel gesteld Ethernet te ontwikkelen om miljoenen virtuele servers en opslageenheden betrouwbaar en efficiënt met elkaar samen te laten werken over regionale en wereldwijde netwerken.

Flinke uitdagingen moeten aangepakt

De deelnemers in het CloudEthernet Forum zijn Alcatel-Lucent, Avaya, Equinix, HP, Juniper Networks, PCCW, Spirent Communications, Tata Communications en Verizon. Zij staan vooral voor de uitdaging de VLAN-protocollen op te schalen. Nu nog heeft bijvoorbeeld het 802.1Q-protocol een maximum van 4096 clients. Ook de prestaties op laag en de robuustheid van zeer grote netwerken is een punt van aandacht. Het voordeel van Ethernet overal is dat de complexiteit van de netwerkapparatuur aanzienlijk kan worden teruggedrongen en ook het beheer veel eenvoudiger wordt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in