Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijs smartphones keldert in Europa

Dat is een prijsdaling van zo'n 14 procent, blijkt uit cijfers die zijn gepubliceerd door marktonderzoeker GfK. In Centraal- en Oost-Europa liep de gemiddelde verkoopprijs zelfs terug met 18 procent naar 191 euro.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In het tweede kwartaal van 2014 werden in West-Europa 30,3 miljoen telefoons verkocht. Dat is 9 procent meer dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De omzet uit deze verkopen liep echter terug van 12,5 naar 11,7 miljard dollar.

Noord-Amerika

In Noord-Amerika stijgt de gemiddelde verkoopprijs van smartphones juist. De gemiddelde prijs steeg in een jaar tijd van 382 naar 409 dollar (370 euro). In de VS groeide het aantal verkochte smartphones met 10 procent tot 44,4 miljoen, terwijl de omzet nog sneller steeg met 19 procent naar 18,2 miljard dollar.

China

Ook in China stijgt de prijs van een gemiddelde smartphone snel, mede ingegeven door de sterk gestegen iPhone-verkopen. In een jaar tijd ging de gemiddelde verkoopprijs in China met maar liefst 31 procent omhoog van 231 naar 302 dollar (274 euro).

10 Procent groei

GfK verwacht dat de smartphonemarkt in 2015 met zo'n 10 procent zal groeien. In het afgelopen jaar werd een groei van 23 procent gerealiseerd, maar in ontwikkelde landen is de markt inmiddels verzadigd geraakt. Het onderzoeksbureau denkt dat goedkopere smartphones met prijzen van minder dan 250 dollar steeds populairder worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in