PQR virtualiseert Venlo

9 juli 2010
De gemeente Venlo gaat werkplek- en tijdonafhankelijk werken voor zijn ambtenaren mogelijk maken. PQR heeft opdracht gekregen om de technische voorzieningen daarvoor te realiseren.

Venlo grijpt de bouw van een nieuw gemeentelijk stadskantoor - dat in 2013 wordt opgeleverd - aan om de volgende slag in werkplekautomatisering te maken. De afgelopen jaren is al geïnvesteerd in de stabilisering van de ICT-infrastructuur voor de 1200 werkplekken die de gemeente in totaal onderhoudt.

In het nieuwe stadskantoor wil Venlo met 900 virtuele desktops tegelijkertijd kunnen werken. “We willen in 2013 niet alleen probleemloos naar het nieuwe kantoor verhuizen, maar ook onze ICT-werkplekken optimaal inzetten tegen een zo laag mogelijke prijs, met een hoge mate van beschikbaarheid, maximale flexibiliteit en schaalbaarheid, zodat de Gemeente Venlo klaar is voor de toekomst”, verklaart ICT-architect Pascal Clabbers van de gemeente Venlo in het persbericht dat naar aanleiding van de opdracht is verstuurd.

Om dat mogelijk te maken, zal PQR in Venlo een virtual-desktopinfrastructure implementeren op basis van VMware View 4.0. Behalve in een grotere flexibiliteit voor de ambtenaren zal dat voor de IT-afdeling resulteren in een grotere eenvoud en minder inspanning bij het beheer en het beschikbaar stellen van werkplekken.

In de backoffice voegt PQR extra bladeservers en twee enterprise virtual array-systemen van HP toe om de toegenomen werk- en opslaglast op te vangen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.