Politie tuigt Burgernet verder op

20 mei 2011
Burgernet, de onlinetoepassing waarmee de politie bij een misdrijf of vermissing de hulp kan inroepen van burgers in de directe omgeving, is uitgebreid met een aantal functies.

Zo is het nu voor burgers straks mogelijk om slechts voor één dag deel te nemen. Dat kan handig zijn voor organisatoren van evenementen. Ook hebben deelnemers in de nieuwe versie van het systeem de mogelijkheid een 'alert' te krijgen van veiligheidsincidenten in hun omgeving. Te denken valt bijvoorbeeld aan een melding om ramen en deuren gesloten te houden in verband met een gaslek.

Ook regio-overschrijdende acties
Burgernet is een samenwerking tussen de gemeente, politie en de burger. Met Burgernet worden burgers in heel Nederland via een spraak- of sms-bericht op mobiele- of vaste telefoon betrokken bij zoekacties naar verdachten, voertuigen of vermiste personen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van onder meer het Burgernet-systeem dat draait in de meldkamer van de politie. Op dit moment is Burgernet actief in 120 gemeenten en zijn er 260.000 Burgernetdeelnemers. In de komende maanden gaat de invoering van Burgernet en de integratie van SMS-Alert gestaag verder. Het doel is een landelijk dekkend netwerk dat regio-overschrijdende acties mogelijk maakt. Om de nieuwe functies mogelijk te maken,heeft het programmabureau Burgernet samengewerkt met IT-dienstverlener Logica. De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) en Logica zorgen samen voor het beheer en verdere uitrol van de Burgernet-applicatie.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.