Beheer

Apps
FaceApp

Politie roept op FaceApp te verwijderen

Politie: 'Rusland kan gegevens verzamelen'.

22 juli 2019

Politie: 'Rusland kan gegevens verzamelen'.

De politie waarschuwt voor de fotobewerkingsapp FaceApp. De applicatie, waarbij iemand een foto van zichzelf bewerkt met een ouderdomsfilter, is van Russische makelij, wat betekent dat de Europese privacywetgeving hier niet van toepassing is.

De politie zegt dat Rusland veel gegevens kan verzamelen en adviseert daarom de app te verwijderen.

Er zouden foto's, IP-adressen, en smartphonegegevens worden opgeslagen. FaceApp zelf liet woensdag al aan technieuwssite TechCrunch weten dat er geen data naar Rusland gaan. De foto's worden bewerkt in de cloud en de gegevens worden niet doorverkocht of gedeeld, zeggen de makers.

FaceApp is de laatste tijd erg populair. Ook veel bekende mensen plaatsten al een bewerking van hun gezicht op sociale media.

Lees meer over
2
Reacties
Linux Joeser 27 juli 2019 11:43

Rusland KAN spioneren, China KAN spioneren, Ameria Spioneert al lang, wanneer lrijgen we een verzoek Google en Windows is de ban te doen.

pietertje 24 juli 2019 19:55

Ja, we weten allemaal dat enkel de US en UK mogen spioneren. Net op Netflix de docu gezien over Brexit en Trump die via social engineering de overhand gehaald hebben. Iemand van onze politici die daar iets over te zeggen hebben?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.