Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie-inval bij beoogd KPN-topvrouw

Het Brusselse gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd bij Dominique Leroy, de vertrekkende topvrouw van telecombedrijf Proximus. Het bedrijf bevestigde dat er onderzoek is gedaan in haar kantoor. Volgens verschillende Belgische media is ook haar thuisadres bezocht. Leroy komt binnenkort aan het roer te staan van KPN.
Dominique Leroy
© CC BY SA 2.0 - Flickr.com
CC BY SA 2.0 - Flickr.com

Volgens zakenkrant De Tijd gaat het om een gerechtelijk onderzoek naar misbruik van voorkennis bij het verhandelen van Proximus-aandelen. De Belgische beurswaakhond FSMA zei eerder al onderzoek te gaan doen naar een aandelentransactie van Leroy. Kort voor ze haar vertrek bij Proximus bekendmaakte, zou ze nog een pakket aandelen van ruim 285.000 euro te gelde hebben gemaakt.

Koersgevoelige informatie in het spel

Leidinggevenden bij beursgenoteerde bedrijven zijn in België verplicht om transacties te melden als het totaalbedrag in een kalenderjaar boven 5000 euro komt. De FSMA maakt die transacties vervolgens openbaar. Het vertrek van een bestuurder in een bedrijf geldt als koersgevoelige informatie.

Een woordvoerder van KPN liet weten "kennisgenomen te hebben van de berichtgeving" over Leroy. Ze wilde verder geen commentaar geven. Leroy volgt bij KPN Maximo Ibarra op. Eind oktober praat het telecombedrijf beleggers bij over de voorgenomen benoeming.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in