Loopbaan

Carriere
Dominique Leroy

Politie-inval bij beoogd KPN-topvrouw

Belgisch openbaar ministerie vermoedt handel met voorkennis.

Dominique Leroy © CC BY SA 2.0 - Flickr.com Voka Kamer van Koophandel
20 september 2019

Belgisch openbaar ministerie vermoedt handel met voorkennis.

Het Brusselse gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd bij Dominique Leroy, de vertrekkende topvrouw van telecombedrijf Proximus. Het bedrijf bevestigde dat er onderzoek is gedaan in haar kantoor. Volgens verschillende Belgische media is ook haar thuisadres bezocht. Leroy komt binnenkort aan het roer te staan van KPN.

Volgens zakenkrant De Tijd gaat het om een gerechtelijk onderzoek naar misbruik van voorkennis bij het verhandelen van Proximus-aandelen. De Belgische beurswaakhond FSMA zei eerder al onderzoek te gaan doen naar een aandelentransactie van Leroy. Kort voor ze haar vertrek bij Proximus bekendmaakte, zou ze nog een pakket aandelen van ruim 285.000 euro te gelde hebben gemaakt.

Koersgevoelige informatie in het spel

Leidinggevenden bij beursgenoteerde bedrijven zijn in België verplicht om transacties te melden als het totaalbedrag in een kalenderjaar boven 5000 euro komt. De FSMA maakt die transacties vervolgens openbaar. Het vertrek van een bestuurder in een bedrijf geldt als koersgevoelige informatie.

Een woordvoerder van KPN liet weten "kennisgenomen te hebben van de berichtgeving" over Leroy. Ze wilde verder geen commentaar geven. Leroy volgt bij KPN Maximo Ibarra op. Eind oktober praat het telecombedrijf beleggers bij over de voorgenomen benoeming.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
2
Reacties
Don van Riet (oud KPN strateeg) 20 september 2019 17:02

Een inval bij iemand thuis klinkt toch vrij uitzonderlijk, zou er meer aan de hand zijn? Inderdaad is zij nu al aangeschoten wild geworden door dit gedoe. Ik herinner me overigens helder hoe iedereen die -als ook ik- opties als beloning van de KPN-leiding had gekregen, daar grote delen van het jaar inderdaad niets mee mocht doen. Dat probleem verdween in latere jaren vanzelf omdat ze "out of the money" werden, door tegenvallende bedrijfsresultaten. KPN is wel lekker bezig zo, eerst dat gesol met de eigen XS4ALL dochter en nu dit weer. We moeten maar denken dat ook Eelco Blok ooit een tijd uit de gratie was en toch later de leiding mocht nemen....

Peter7 20 september 2019 10:22

Ben toch wel benieuwd of deze mevrouw ooit nog bij KPN gaat aantreden. Ze is al voor de start aan het struikelen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.