Polemiek rond prijzen beheertrainingen

8 juli 2011

Die laatste optie was voor Twice, een van de grootste IT-opleiders in Nederland, reden om begin juni een persbericht de deur uit te doen: ‘Twice vindt IT-beheertrainingen te duur.’ Twice zet structureel een prijsverlaging tot wel 30 procent in voor de systeem- en netwerkbeheertrainingen van Microsoft, Citrix en Novell. De IT-opleider hoopt zo de geldende hoge tarieven te doorbreken.

Twice-directeur Marcel van den Berg stelt dat het sinds twee jaar economisch minder gaat in de branche en cursisten daarom steeds vaker gestrikt worden met speciale acties, cadeautjes en hoge kortingen. Met een prijsverlaging wil Twice helderheid creëren in de tariefstelling en differentiatie aanbrengen in trainings­niveaus. Van den Berg licht toe: “In de huidige IT-markt hanteren opleiders eenzelfde soort tarief voor basisbeheertrainingen en programmeercursussen. Het uitleveren van een basistraining staat echter niet in verhouding tot het uitleveren van een meer complexe programmeercursus. Cursisten betalen daardoor te veel voor de basistraining. Een constant laag tarief biedt helderheid in de wirwar aan acties en onduidelijke tarieven.”

Twice meent met een structurele prijsverlaging de hoge tariefstelling open te breken én de trainingen toegankelijk te maken voor een bredere doelgroep. Wat vindt ‘de markt’ van dit initiatief? Automatisering Gids plaatste een online poll, die verdeelde reacties opleverde. ‘Makkelijk scoren van Twice’, schreef Joost. ‘In dit digitale tijdperk moeten opleidingen betaalbaar blijven’, liet Pieter weten. ‘Twice heeft gelijk. Alleen bedrijven die groot genoeg zijn kunnen fikse kortingen bedingen. De kleine organisaties hebben het nakijken’, vond Marco. Van alle respondenten vond een piepkleine meerderheid van 52 procent de opleidingen te duur. We zijn natuurlijk benieuwd naar de onderliggende argumenten en vroegen drie grote aanbieders (Global Knowledge, Master it Training en Compu’Train) en twee kleinere (Ultracomp en Broekhuis Training Groep) naar hun mening. Global Knowledge, Compu’Train en Ultracomp gaven geen gehoor aan het verzoek. De andere twee wel.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!