Overslaan en naar de inhoud gaan

Philips opent co-creatiecentrum voor digitale innovatie zorg

Het het zogeheten co-creatiecentrum is bedoeld als 'omgeving voor versnelde ontwikkeling' en 'uitwerking van nieuwe zorgmodellen' op basis van nieuwe digitale technologie. Het eerste co-creatiecentrum wordt gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, maar het is Philips' bedoeling ook op andere locaties in de wereld HealthSuite Labs op te zetten. Er zouden al centra voor co-creatie gepland zijn in Azië en de VS.
Zorgrobot
© Ria van Rijn
Ria van Rijn

'HealthSuite Digital Platform

Het is Philips bedoeling dat zorgbestuurders en huisartsen in de centra in multidisciplinaire teams samenwerken met patiënten, ontwerpers, programmeurs en medische en zakelijke experts aan de co-creatie en implementatie van geïntegreerde en connected zorgoplossingen om de zelfredzaamheid van patiënten en de continuïteit van de zorg te vergroten. Helemaal vrij in de keuze van de te gebruiken technologie zullen de co-creators echter niet zijn. Het is Philips' bedoeling dat de oplossingen die in het HealthSuite Lab worden ontwikkeld, gebruik maken van Philips' cloud-gebaseerde IT-infrastructuur 'HealthSuite Digital Platform'.

Diabets type 2

Als een van de eerste co-creatie-projecten start een samenwerking met Zorgnetwerk Midden-Brabant (ZMBR) rond 'connected health' voor mensen met diabetes type 2. Dat project is er op gericht patiënten toegang en controle te geven over hun eigen gezondheidsgegevens. Ook worden ze aangemoedigd om realistische persoonlijke doelen te stellen, de zelfredzaamheid te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Andere doelstellingen zijn het verminderen van het aantal bezoeken aan zorgverleners en het vergroten van de therapie- en medicatietrouw.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in